Подготовка за раждането — какво трябва да знае бъдещата майка, избор роддома, списъци с неща за роженицы и дете

Да се говори, че бременността е най-прекрасното време в живота на всяка жена, житен и по някакъв начин неправилно. В края на краищата, този период е свързан с трудности както във физическия, така и в психологически план. Бъдещата майка постоянно за нещо се преживява. Например, за това как ще раждане, успее ли тя към него се подготвят, няма да го забравя ли да взема някои важни неща. Как трябва да изглежда подготовка за раждане? На какво да обърнем внимание на първо място?

Важни моменти

Правилната подготовка за раждане се състои от множество взаимосвързани моменти:

 • психологическа подготовка
 • физическа,
 • подготовка на необходимата документация,
 • избор роддома,
 • събиране на необходимите неща.

Психическа нагласа

Няма значение коя по сметка на бременност. Всички те са свързани с тревоги и доста объяснимой тревожност. Жена често изпитват страх от раждане.

Как се справят с него:

 • За начало трябва да се научите да излизате от грустных мисли с помощта на книги, списания, разгледат спокойни разходки, гледане на добри филми, може би дори за майчинство. Всичко това ще се успокоят и ще донесе в живота положително и тишина.
 • Интересно занимание. В период на бременност от бъдещата майка могат да се появят нови увлечения. Не трябва да се пренебрегва тяхната страна. Нови неща могат да станат източник на положителни емоции.
 • Капризи. За капризах бременни ходят легенди. Специалистите препоръчват да ги правите, разбира се, в разумна степен.
 • Релаксация. Ще ви помогнат да се отпуснете музика, по-специално, произведения на класици, ароматни масла, масаж, разходки сред природата и общуването с близки хора. Отделят време за почивка е много важно.

Развалят впечатлението от бременността може и суеверия. Много бъдещи майки се опитват точно да изпълнява това, което им казват на баба, мама и т.н., да им Вярвам или не – личен въпрос на всеки.

Интересното е, че много от приеме имат съвсем логично обяснение. Вземете, например, схващане за това, че бременната не трябва да седи на прага. Това е най-правилното твърдение – там винаги течения, както на бъдещата майка трябва да беречься от настинки.

Или думите за това, че бременната жена не може да седи, запрокинув крак върху крак, в противен случай бебето ще бъде обвит пъпна връв. С пъпна връв всичко ще бъде наред. Но кръвообращението в такава поза точно ще се влоши.

Добро продължение на раждане силно зависи от положителна нагласа. Тук на място ще бъде твърдението, че мисли физически. Ако се настроите на добро от самото начало, раждане, без съмнение, ще преминат успешно.

От голямо значение е и подкрепа от страна на съпруг, роднини и близки приятели. Много е важно, за да остана с бременна е човек, на когото тя се доверява.

Да се подготвим за раждането морално ще помогне на лекари и психолози. Много често те препоръчват да посещават специални курсове за подготовка на бъдещи родители за раждането на бебето. Там мама и татко могат да научат какво представлява процеса на раждане, как да се облекчи неговото продължение, как да се отнасяме с детето след раждането му.

READ  Спорт след касарева сечение: само през 6 месеца

Тяло

Физическа подготовка за раждане не по-малко важен от психологическа. Раждането на детето е сложен процес. Затова към него трябва да се подготвят предварително.

Как да се подготвим за раждането, като дава на тялото в добра физическа форма:

 1. Застанал на четири крака, трябва да прогнуть, а след това выгнуть гърба. Направи 10 пъти. Помага за облекчаване на напрежението с уморената долната част на гърба.
 2. Седна на пода в поза жаба. Свържете крака. Ръцете трябва да държи краката. Лакти окаже натиск върху коленете си. Движенията трябва да бъдат плавни, пружинящими. В това упражнение е отлично се разтягат мускулите на слабините и на лоното.
 3. Упражнение под името «асансьор». Трябва широко да подредите краката и крауч клякам. На корема се намира между краката. С помощта на свързани в замъка на ръцете и лактите максимално може да се разтвори в една страна на колене. Напряга мускулите на влагалището и ануса отгоре надолу. След това отпуснете. Направи най-малко 10 пъти. Тази такса ще ви подготвят за натоварване на мускулите, които са пряко ангажирани в процеса на раждането.

Тези прости упражнения ще помогне на тялото да се подготви за предстоящото раждане. Те ще укрепи мускулите и ще направи процеса на раждането на детето по-лесно.

За физическа подготовка може да се дължи и обучение на шийката на матката.

Този процес се състои от два етапа:

 1. Да прави секс с мъжа си без презерватив. Струва си да се знае, че сперматозоидите добре омекотява шийката на матката, подготвяйки я по този начин за предстоящото раждане. Не си струва да започнат да се подготвят по този начин преди 36 седмици.

 2. Като се започне с 34 седмица, може да се приемат през устата масло от вечерна иглика. За дозата-добре е да говорите с вашия лекар.

Винаги трябва да се придържат към правилното хранене. Около месец преди раждането си струва да се намали количеството изразходвано месо. Той понижава нивото на еластичността на тъканите, което в крайна сметка може да доведе до счупвания. Бял хляб по-добре да се замени отрубным.

Също така специалистите препоръчват за една нощ се пие чаша кисело мляко. Той помага да доведе до норма на храносмилането и работата на червата.

Документи

Всички необходими документи трябва да бъдат събрани предварително. Че непременно ще дойде по-удобно:

 • паспорт;
 • медицински застраховки (ако има такъв);
 • обменная карта бременна с всички необходими анализи и допълнителни данни.
READ  Как да премахнете корема след раждането: съвети, упражнения, препоръки за хранене

Обменная карта е много важен документ. В нея се показва цялата информация за бъдещата майка, за състоянието си на организма и за малыше (данни на УЛТРАЗВУК). Тя ще помогне на акушеру да състави план за раждането.

В някои болници бременна жена може да получи родова сертификат. Тя трябва да е задължително представят на мястото на болницата.

Като допълнителни документи могат да дойде по-удобно копие на паспорта и застраховка.

Ако раждане ще работят, например, заедно със съпруга си, може да се наложи да:

 • паспорта си,
 • помощ за резултатите от флюорографии и анализи на инфекция,
 • договор за раждане.

Документите трябва да се съберат предварително. По-добре, ако те са подредени в един файл и се намират на видно място. За срок след 36 седмици, за можете да ги носите със себе си.

В какъв мястото на болницата да се роди?

Този въпрос притеснява бъдещата майка, тъй като тя е научила за бременността. Това е много сериозен въпрос.

На първо място трябва да се обърне внимание на следните моменти:

 1. Промишленост роддома. Могат ли лекарите да помогне при патологично раждане? Има ли на мястото на болницата отделението за реанимация на новороденото?
 2. Какви са условията в пренатални и постнатални палата?
 3. Може ли една жена да роди заедно с мъжа си? Могат ли роднини да присъстват на нея, след раждането?
 4. Ще бъде ли дете с майка си в една палата?
 5. Може ли една жена да изберете лекар и да сключи с него договор?
 6. Какви вещи и документи, необходими при постъпване точно в този мбал?
 7. Когато заведението се затваря за превантивно лечение?

След като болницата е избран, трябва да го посетят и, ако има възможност, да отиде на екскурзия. Може предварително интервю с лекари или дори пациентками.

Тревожен случаи

Какво трябва да знаете за нещата от първа необходимост? Те трябва да бъдат събрани предварително.

Необходими неща си струва да се разделят на две половини. Първата – за родильного клон, а вторият – за след раждането. За предпочитане до подробни списъци на това и другия.

В родзал трябва да се вземат:

 • чехли;
 • мокри салфетки или тоалетна хартия;
 • хавлия или нощница;
 • телефон;
 • ако е позволено – камера;
 • еднократна костюм за партньор на раждане;
 • дрехи за бебето (наденут веднага след раждането).

След раждането палата ще бъде полезен:

 • подложки за мама;
 • опаковка памперси за бебето;
 • сутиен за кърмещи майки;
 • молокоотсос;
 • паста за зъби, сапун и шампоан;
 • мокри кърпички;
 • детски крем;
 • пелена (обикновени и байковые);

 • няколко бодиков и двойка костюми;
 • по две двойки рукавичек и носочков;
 • двойката шапки за еднократна употреба.
READ  Тапата при бременност: функциите и характеристиките на отклонение преди раждане

Всички неща трябва да бъдат чисти и проглаженными.

Подготовка за раждане включва събиране на неща, които може да се наложи при изписване от роддома. Майка ми може да дойде по-удобно красиви дрешки и козметика, а на бебето – специално облекло. Това може да бъде гащеризон, в който се окаже, затегнете кроху в автокресле. Като опция – плик или одеяло. Под гащеризон може да се постави върху бодик от трикотаж, шапка, чорапи и рукавички.

Под ръка трябва да са и няколко пелени, памперси и мокри кърпички.

Млада майка трябва да се подготви дрехи с оглед на това, че нейната фигура се промени малко. Подходящи са дрехи, които успешно скроют на корема. Ако на път за вкъщи е дълъг, може да дойде време за хранене. Така ще бъде по-добре, ако облекло е лесно расстегивается.

Всички тези неща трябва да бъдат събрани в отделен пакет. Там също може да поставите и в списъка.

И така, подготовката за раждането трябва да започне рано. Бъдещата майка трябва да знае, че всичко ще мине на високо ниво. На първо място стои психологическа и морална подготовка. На втория – материална. Трябва около месец преди очакваната дата на раждането да се съберат всички необходими документи и вещи. Струва си също така да изберете болницата, лекаря и да сключи договор. Желателно за всички приготвени неща винаги са под ръка.

Ако една жена е готова за раждането, ако тя ще знае, че всичко необходимо събрани, тя ще бъде в състояние да се концентрират върху своите чувства и самия процес.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close