Последици пиърсинг, причини заразяване, съвети от специалист

Красотата изисква жертви. Жените, които носят обеци, знаят това, защото им трябваше да приеме предизвикателството – пробива ушите. Но модата отиде по-далеч, и днес бижута могат да се видят хора на устните, бровях, на носа, на пъпа и в езика. Лудост пирсингом не е пощадило и интимни части на тялото: пробива и днес може да се зърната и дори полови органи. Но, за съжаление, хората не винаги мислят за това, че последиците от пиърсинг може да бъде доста катастрофални.

История на пиърсинг

Първите, които са започнали да украсяват лицето си с метални изделия чрез пробиване на кожата, са били древните африкански племена. Всеки елемент от тях има определено значение: пирсингу може да определи, какъв социален статут се прилага на лице; ако е жена – омъжена е тя или не и т.н.

В Древен Рим при мъжете се е смятало за почетен пробива си на зърната. Това свидетелствало за кураж и смелост на воина. Освен това, колкото по-голям и по-тежък е украса, толкова по-силен е смятан за един мъж. Жените от Древен Египет са отишли още по-нататък (или по-скоро, по-долу): те са първите, които са се превърнали пробива пъпа, за украса отпугивало злите духове и не им даваше да проникне в тялото.

В Русия лудост пирсингом дойде от САЩ и Европа. Казват, че дори и в СССР имаше подови майстори, които са осъществявали клиенти пункция на пъпа. Днес във всеки град има студио, където може да се пробива си която и да е част на тялото, както и пиърсинг постепенно получава разпространение не само сред младите, но и набира популярност зрели и дори възрастни хора.

Популярни за пробиви части на тялото

От анатомична гледна точка да се направи пиърсинг е възможно във всяка слабост. Но за свеждане до минимум на рисковете хората обикновено избират честите места.

Пъпа

Популярен сред младите момичета, които желаят да се подчертае вашия плосък корема или стегнат прес. Пробива пъпа е много болезнено, а след процедура в продължение на 2-3 седмици трябва да се спазват строги правила: да не се напряга корема, не се навеждайте, не правят слънчеви бани, да не вземе горещ душ. Когато едно момиче беременеет, украса, трябва да се оттегли.

Внимание! Стреля пиърсинг в домашни условия не се препоръчва! Трябва да се обърнете към администратора или на лекар.

Нос

Карамфил в носа обичат да правят жени на възраст, които много искат да изразят себе си, но разбират, че мряна в вежди или мънисто в брадичката – това е твърде крайно. Младите хора, свързана с неформалното дестинации, често красят крилата на носа или преграда един пръстен.

READ  От чипс са вредни, опасни за здравето продукти, отколкото да се замени?

Внимание! Украса на носа донесе доста проблеми по време на хрема и синузит кръвоизливи. Така тези, които страдат от хроничен ринит или разгледани при синузит, по-добре да мисля за друго място за пиърсинг.

Устните

Обица обикновено вдевается в долната устна – по центъра или отстрани. Това е един от най-сложните видове пункция, защото трябва да се проследи в украсата не докосваха зъбите.

Внимание! Пиърсинг на устните неудобства по време на хранене. Също така човек може да се промени дикция. Ако пункция прави погрешно, и дупката е прекалено широко, то от него може да се отделя слюнка, което не е много естетичен и нехигиенични.

Уши

Става въпрос не за ухото лоб, а за цялата мивката. Хрущялите също може да декоративни шипове, пръстени и нестандартни обеци. При Кейт Мос, например, на дясното ухо на цели шест обеци.

Внимание! Взема решение за пробива уши на необичайно място, трябва предварително да се обърнат към рефлексотерапевту. Тя ви помага да намерите точки, които са безопасни за пробиване. В противен случай може да е случайно пробива биологично активен парцел и да получите проблеми с някой орган.

Вежди

Пункция на веждите много често се среща сред младите хора. Украса за лицето на този парцел е друго: обици с мънистен в двата края. Това мъниста и са фиксаторами пиърсинг.

Внимание! За вежди подходящ множество кръвоносни съдове, при проколе може да бъде много кръв, затова хората с лошо съсирване на този пиърсинг е противопоказан.

Зърната

Момиче, решившаяся на такъв пиърсинг, поставя под удар своето пълно майчинство. За хранене на бебето прободен гърди не може да бъде и на речта, а и не всеки имунитет спокойно «се отнася» до този вид експерименти над тялото. Но някои жени отиват на такъв риск с цел да изненадате партньора си.

Внимание! Пункция на зърното е много болезнен и дори мъчителен; заздравяване на продължително. Освен това е висок риск закачени за украса на дрехи или бюстгальтером и да пиърсинг.

Език

Пиърсинг на езика, на пръв поглед незначителен, но когато говорите с такъв човек, става ясно, че в устата има нещо. По този начин се впечатляваш околните особено обичат младите момчета и момичета.

Внимание! Да се доверят на процедурата пункция език, за да се види със специалист с медицинско образование. В езика има две големи артерии, да вредят на които човек може да загуби много кръв или да се получи инфекция.

Полови органи

Пиърсинг на интимни места – гледка не е за хора със слаби сърца. Този «тунинг» си правят само на много смели и може да се каже, безстрашни хора. В края на краищата, това е не само болезнено, но и изключително опасно. Целта на интимен пиърсинг: получаване на нови усещания по време на сексуална интимност.

READ  Раждане в Германия

Фантазия клиенти и майстори при изпълнение на пиърсинг върху половите органи е безгранична. Момичета, може да се пробива си на клитора или кожна гънка над него, малките и големи срамни или пубис. Мъжете обикновено се правят пиърсинг на главата на пениса.

Внимание! Вреда пиърсинг на гениталиите се усещат в себе си повече от 90% превозвачи украса. Възпалителни процеси започват в различно време, но винаги е болезнено и опасно. В края на краищата, дори и след отстраняване на бижута възпалението не минава, и се нуждаят от лечение.

Звезден пиърсинг

Сред известните личности на една от първите с пирсингом в обществото се появи модела Кристи Тарлингтон. В края на 80-те години, когато гола носа и горната част на корема вече е на мода, момичето дефилировала на Седмицата на Модата в Лондон. Я пъпа украшало малък пръстен. Буквално след няколко дни Наоми Кембъл показа на света своя пиърсинг, а също и на пъпа. Днес такива украшения трудно эпатировать, но звездите продължават да си пробиви. Пирсингом може да се похвали с Кийра Найтли, Скарлет Йоханнсон, Майли Сайръс, Риана и много други холивудски мадами.

От руските знаменитости на обществеността за първи път се развихри тв водещ Тутта Ларсен, пробиви себе си носа още през 1992 година. За нашите сънародници това първоначално беше дикостью, така че момичето не се чудеше на виждането и тыканьям на нея с пръст. Но скоро това се превърна в мода. Сергей Аморалов (лидер на групата «Отпетые измамници») проколол си вежда, певицата Алекс по-рано носеше в носа карамфили, Джоан Фриске, завинаги остава в паметта на феновете, пиърсинг е в пъпа.

Технология за изпълнение на пункция

Направи пиърсинг може само човек, преминал специално обучение и има здравна книжка и лиценз за изпълнение на работата. Хубаво е също така, ако сте майстор ще сертификат за слушане на курс лекции за заболявания на кръвта.

Обикновено пиърсинг се прави без упойка, за да може в процеса на произведения на пункция и след това клиентът може да докладва за болезнените си чувства. А те винаги има, защото на практика се извършва нарушение на целостта на кожата покрива. Преди процедурата майстор стерилизира инструменти и украса, дезинфекцира ръцете си и парцел работа. Пункция се прави на вдишване на клиента, там веднага се добавя обеца, пръстен или друго и се фиксира. Опасност пиърсинг често е в нарушение на технологиите процедура: ако пункция се прави не по правилата, или в нехигиенични условия, човешкото здраве може сериозно да пострада.

Какви последствия води пиърсинг

Възможни последици пиърсинг може да се класифицира в две групи.

READ  Как се отразява анестезия на тялото, последиците от прилагането на обща анестезия

Проблеми с кожата

Алергия към метала често влиза в действие само след изпълнението на пиърсинг. Симптоми: продължително зарастване на рани, образуване на гной, подуване около и т.н. Ако навреме не се разбере причината и да не вземе за украса, може да започне сериозен възпалителен процес.

Друг проблем пиърсинг: разрастването на съединителната тъкан и образуването на келоиди. Това може да се случи, поради неправилна грижа за ранкой или поради непрофесионализъм майстор (например, ако при проколе е захвачено твърде много или малко на кожата).

Инфекциозни заболявания

Най-опасното последствие от пиърсинг, което може в крайна сметка да доведе до летален изход. Задаване на инфекция в кръвта може да доведе до развитие на следните тежки заболявания на кръвта:

  • туберкулоза;
  • тетанус;
  • хепатит;
  • СПИН.

Рискът да се получи заразяване винаги има, дори ако пиърсинг се извършва в скъп и квалифициран салон. В раната, зажившую не до края, инфекцията може да проникне във всяко обществено място.

Помощ при заразяване

Отравяне на кръвта (сепсис) обикновено се случва бързо. Вече няколко часа по-късно човек изпитва симптоми като рязко повишаване на телесната температура, треска, халюцинации, затруднено дишане, тахикардию. Хората с увредено здраве могат да загубят съзнание. Първото нещо, което трябва да направите е да се неотложку. До пристигането на медицински специалисти трябва да се поставете на засегнатото лице, в удобно за него положение. Никакви мерки да вземе, не е нужно, защото единствено лекарите могат да предпишат антибиотици и да се постави на течности интравенозно.

Направи пиърсинг или не – въпрос на личен. Но е важно да се разбере, каква опасност може да понесе такъв начин за промяна на собственото си тяло. Ако все пак желанието да пробива себе си нещо надхвърля, това което трябва да внимателно да се мисли в какво място ще се извърши пункция, внимателно изберете майстор и да се спазват всички негови препоръки.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close