Орнидазол: инструкция за употреба, цената на таблетки от 500 мг, мнения, колеги, показания

Лекарството Орнидазол – билков лек антибактериален и противопротозойного действия, пагубен начин воздействующее на анаеробни бактерии и най-простите паразити. Аеробни паразити за действие на този лекарства, които не са възприемчиви.

Висока чувствителност до лекарственному препарата притежават такива паразити: трихомонада, кърлежи, giardia, уреаплазма, гарднерелла, дизентерийные амеба. Клинични изследвания показват също, чувствителност на някои щамове на паразити, които провокират язвенное заболяване на стомаха.

Хапчета Орнидазол на 90% процента се абсорбират в стомашно-чревния тракт. Ограничаване на количеството на лекарството в кръвта се наблюдава в рамките на няколко часа след приема на средства. Заслужава да се отбележи, че лекарството могат да проникнат в кърмата, както и през плацентата бариера.

Орнидазол пречи на разпространението на паразити в човешкия организъм, оказва токсичен ефект върху бактериите, в резултат на което се извършва нарушаване на клетъчното дишане обезпаразитяване.

Важно е да се разбере, че влиза в състава на Орнидазола, в какви ситуации го предписват, какви противопоказания има лекарство. Освен това, трябва да отговорим на въпросите: колко продължава противопаразитарное лечение и какви дозата е предписал лекуващият лекар?

Форма на продукта и състава на средства, указания за употреба

Лекарство Орнидазол се предлага: таблетки 500 mg (в опаковката е 10 таблетки); капсули по 500 мг (по 10 капсули в една опаковка); разтвор за инфузия продава се в стъклен съд за 100 мл (един милилитър от разтвора съдържа 5 mg от активната съставка); свещички или хапчета за вагинално приложение (прилага в гинекологията).

В състава на таблетките е включена активна съставка орнидазол плюс помощни съставки: титаниев диоксид, калциев стеарат, лактоза, пречистен талк, целулоза, повидон.

Орнидазол, се препоръчва в случаите, когато определи чувствителността на паразитите към този лекарственному средство. В гинекологични практика той се използва за лечение на уреаплазмы, трихомониаза, гарднереллеза.

В допълнение, лекарството помага да се отървете от лямблий, дизентерийных амеб, кърлежи, а също и пагубен начин влияе на анаеробни паразити като фузобактерии, бактероиды, клостридии.

Към Орнидазол показания са представени следните заболявания:

 • Улцерозен заболявания на стомаха, язва на дванадесетопръстника.
 • Лямблиоз, бактериална вагиноза характер.
 • Трихомониазата, уреаплазмоз.
 • Demodicosis (кожна патология, вследствие на заразяване с клещи паразити), amoebiasis.

Като профилактични дейности се извършва лечение Орнидазолом след провеждане на операции, по-специално, гинекологични и чревни смущения, които предполагат вероятността от заразяване патогенните микроорганизми.

Противопоказания, странични ефекти

Преди да ви кажа как се вземат Орнидазол, трябва да се помисли и противопоказания, както и вероятните странични ефекти.

Недопустимо е определяне Орнидазола, ако детето не е достигнал три години, в случаите, когато пациента патология на ЦНС. Също така, инструментът не се назначава в периода на кърмене, при индивидуална свръхчувствителност към лекарство като цяло или неговите компоненти, аксесоари, в първия триместър на бременността.

READ  Жизнен цикъл на pinworms: инкубационният период на развитие

Тези противопоказания са абсолютни. Що се отнася до относителни противопоказания за прилагане на Орнидазола, към него може да се дължи на следното: пациентите възрастен възрастова група, нарушаване на функционалността на черния дроб, заболявания на кръвоносната система.

Заслужава да се отбележи, че ако пациентът по професия шофьор, или е работник в опасно производство, а след това по време на терапията той дава болнични. Тъй като лекарството може да намали концентрацията на вниманието и да повлияе на бързината на вземане на решения.

Отзиви на лекари свидетелстват за това, че по време на лечението могат да се развият следните негативни реакции на организма:

 1. От страна на цнс: тремор на крайниците, судорожное състояние, постоянна умора, нарушения на съня, виене на свят, нарушения на опорно-двигателния апарат, умствено объркване.
 2. От страна на храносмилателния и стомашно-чревния тракт: пациентите се оплакват, че им писнало, понякога чак до повръщане, редки изпражнения, в устната кухина записано метален вкус, болезнени усещания в корема, нарушен вкус възприятие.
 3. При индивидуална чувствителност към превозното средство не е изключено развитие на алергична реакция – обрив, зачервяване на кожном покривка. В случай на тежка форма на алергия, се развива оток на Квинке.
 4. Прилагането на препарата може да промени качеството на състава на кръвта: още левкопения, неутропения.

Ако едновременно приемете прекалено висока доза Орнидазола, странични ефекти се увеличават няколко пъти, по-специално, се развива объркване и гърчове.

Указания за употреба на лекарства

Лекарят определя дозата на лекарственото средство и многообразието я приема индивидуално. Задължително под внимание се взема функция паразитарного на заболяването, степента на тежест на патологията, телесното тегло на пациента, както и наличието на съпътстващи заболявания.

Анотация средства казва, че хапчета се препоръчва да се поемат изцяло (забранено да се дъвчат или се смила по друг начин), а капсулите се приемат не вскрывая.

За предпочитане е да си вземат лекарството след хранене, при това се измива обилно количество течност – не по-малко от една чаша. Между отделните лекарството трябва да се съобразят с равни интервали.

Орнидазол, издадени от различни фармацевтични компании, така че името му може да се различават малко. Например, Орнидазол-Веро, Орнидазол-Астрафарм. Отзиви на лекари сочат, че разликата между данните лекарства няма, те имат общ принцип на действие и същите показания.

Обща информация за прилагането на средства, Орнидазол, както следва:

 • Обикновено при възрастни хора продължителността на терапията варира от 5 до 7 дни, а дозата на ден зависи от теглото си.
 • Обикновено се предписва Орнидазол 500 mg (една таблетка) или 4 таблетки за един или няколко трика.
 • В детска възраст и с тегло по-малко от 35 кг дозата се изчислява: на един килограм телесно представляват 20-40 мг лекарства.
 • Свещи, назначени вагинално, от 1 до 2 грама на ден (те се въвеждат директно във влагалището, след всички хигиенни дейности).
 • Ако формата на освобождаването на наркотици разтвор, а след това за един възрастен човек доза варира от 0,5-1 грам лекарство в деня на капково начин, средство или се инжектира много бавно.
 • Дневната доза разтвор се инжектира с 3 пъти дневно, интервалът между процедурите не трябва да бъде по-малко от 8 часа.
 • Като профилактични дейности лекарство се препоръчва дозировка от 0,5 g два пъти дневно в продължение на няколко дни преди операцията, и в продължение на 3-5 дни след нея.
READ  Уреаплазма в кръвта: анализ на антитела при мъжете и жените

Медицински противопаразитарный лекарство може да се предписва на децата, които са навършили 3 годишна възраст. Въпреки това, ако теглото на тялото те са по-малко от 12 килограма, а след това лекарство не се предписват, защото хапчета не може да се споделят и почивка, като в този случай се препоръчва аналози средства със същия механизъм на действие.

Схема на лечение за следните болести:

 1. Орнидазол при лямблиозе осигурява изключително висока дозировка: за възрастни хора (телесно тегло над 35 кг) препоръчва се три хапчета лекарството един път дневно, за предпочитане непосредствено преди лягане и след хранене. Терапия трае 1-2 дни.
 2. Ако детето тежи по-малко от 35 кг, лечение лямблиоза следното: 40 мг в един килограм от теглото на детето в ден. Продължителност на лечението за няколко дни.
 3. Орнидазол при трихомониазе предписват по следния начин: при възрастни дозата е 1 таблетка няколко пъти на ден през равни интервали от време, а продължителността на терапията е пет дни.
 4. По време на лечение на трихомониаза при жени, може да е лекарство комбинират, се препоръчва Орнидазол 500 (една таблетка) и една свещ през нощта.
 5. Използването на демодекозе: Орнидазол 500 е включена в комбинирана терапия заедно с препарати антисептического имоти за външно приложение (сярна мехлем), предписват 1 таблетка два пъти на ден. Продължителност на терапия 1-2 седмици.

Ако по някакви причини за лечение на трихомониаза не е подходящ Орнидазол, тогава се препоръчва Тенонитрозол – средство, което е синтетично производно на тиазолов. Тенонитрозол трябва да се приема два пъти на ден по една капсула, продължителността на лечение не зависи от пол, и да е 4 дни. Не е съвместим с ликьор.

Заслужава да се отбележи, че за разлика от много други противопаразитарных лекарства, по време на приемането на Орнидазола е допустимо да се консумират алкохолни напитки, въпреки че не е желателно.

Цената на лекарството е 120-150 рубли в Русия, в Украйна, цената на лекарството – 50-60 евро.

Източници на средства

Отделят пълни структурни аналози на лекарствени средства, като се позовава на активно вещество: Орнимед, Гайро, Тиберал, Дазолик.

READ  Полисорб от червеи: препоръки за действие и лечение на употребата на наркотици

Тиберал – медицински препарат, ефрр противопротозойный и антибактериален ефект, се препоръчва за лечение на заболявания, които предизвикаха най-простите паразити. Основната активна съставка – орнидазол.

Лекарство, както и основните му аналог, се усвоява от човешкия организъм, е почти на 100% и след 180 минути след приема на средства се наблюдава максимална концентрация на лекарството в кръвта.

При Тиберала има само единствената форма на издаване – това са таблетки, които са покрити с обвивка. Всяка включва 500 mg активното вещество, плюс допълнителни компоненти.

Противопоказания за прилагането действат следните ситуации:

 • Свръхчувствителност към средство, компоненти.
 • Деца с тегло по-малко от 12 кг.
 • Период на кърмене.
 • Не е назначена в първия триместър на бременността.
 • Органични поражения на ЦНС.

Дазолик е противопротозойным лечебно средство, притежава силно изразени антибактериални активност. Основното активно вещество на препарата – това е орнидазол, който е пагубен начин въздейства върху най-простите паразити, като допринася за унищожаването на тяхната структура.

Дазолик се препоръчва за терапия лямблиоза, трихомониаза, дизентерийного амебиаза, а също и като превантивни мерки за предотвратяване на инфекции при операции и след хирургическа намеса в гинекологични практика.

Дозировка, многообразието на приложение на средства и продължителността на терапия не се различава от използването на лекарството Орнидазол. Цената на средство е 330-370 рубли.

Всички антипаразитни лекарства, включително и Орнидазол и неговите аналози, притежават висока токсичност и затова не могат да се прилагат и самостоятелно, във връзка с нежеланите лекарствени реакции, както и последващите усложнения на такова лечение.

За дозата Орнидазола и му спектър на действие вижте видео в тази статия.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close