Кърлеж демодекс на лицето: лечение на кожата и миглите, мнения

Демодекс – железничный кърлеж е паразитът, който паразит в гърдите хрущял век, космените фоликули и мастните жлези.

Подкожно кърлеж са най-често живее в протоках на мастните жлези на кожата и в космените фоликули на миглите, веждите и косата. Обаче демодекс може да обитават и извън тази среда.

Възрастен паразит продълговати тялото прозрачен цвят, с дължина от 0.1 до 0.4 мм. Той е покрит скалите, помага му да се придържат към космените фоликули и се състои от две части. В първата част на тялото е «устата» и крака, кърлежи се хранят с подкожным мазнина и клетките на кожата.

Кожен паразит има специални храносмилателната система, забележително е, че той не е на отделителните дупки. Кърлеж може да живее няколко седмици, за този период той отлаживает ларви в мастните протоках на кожата и космените фоликули. При тази ларва паразит се развива в рамките на 2-3 дни.

Подкожно кърлежи – това е условно патогенный микроорганизъм, защото той обитава кожни покровах кожа, особено ако е мазен тип кожа. Изследвания показват, че демодекс живее в мастните жлези на кожата на лицето при 95% от хората от различен пол, възраст и национална принадлежност.

Но поради определени причини кърлеж се активира, освен това се увеличава неговата сила. Въпреки микроскопичен размер кожен паразит може да причини непоправими вреди на организма, където той живее, както е видно от мненията на пациента, което ще излекува demodicosis.

Максимален навреди демодекс може да донесе, ако ще да живее в най-дълбоките слоеве на кожата на лицето. Така, в зоната на хрущялите век има хранителни вещества, за да му позволи да расте бързо и да се развива. Освен това, всяка вечер кожата кърлеж излиза от слоеве на кожата на повърхността, а когато той се връща, носи със себе си маса от различни патогенни микроорганизми.

Тези бактерии ще заразят жлези на кожата на лицето, поради което тя се дразни, зачервява, сърби и се бели. Отзиви на лекари и на пациенти, боледуващи демодекозом, разказва, че появата на акне е лош знак, тъй като това говори за дейност на паразита, което води до провал в обменните процеси.

Струва си да се отбележи, че до момента на потапяне демодекса в по-дълбоките кожни слоеве, имунитета на организма, на който той е паразит, не отговаря на кърлеж.

Причини за развитието на demodectic краста на кожата

Фактори, влияещи върху развитието на demodectic краста няколко. Така, появата на това заболяване могат да допринесат за дългосрочно прилагане на кортикостероидных мазила. В такъв случай женски паразит снася яйца дълбоко под кожата на лицето, на заразения човек.

При това се променя химическия състав на подкожната мастна тъкан, в следствие на което организма възниква ответна имунна реакция и дермата раздразнени. Така, имунната система реагира на наличието на чужеродного патогени, но често реакция се дължи не на това място.

Освен това, подкожно кърлеж излиза на повърхността в резултат на тези причини като:

 1. заболявания-ЧРЕВНИ;
 2. влошаване на защитните способности на организма и срив на имунната система, поради което демодекс безпрепятствено се разпространява и demodicosis преминава в хронична форма;
 3. нарушения в липидном обмяната на веществата;
 4. продължителен престой под отворени слънчеви лъчи;
 5. редовното и продължително посещение на сауна или вани;
 6. използването на козметични средства с биодобавками и хормони;
 7. нейроэндокринные болест.

Симптоми demodectic краста

При заболяването, което предизвиква подкожно кърлеж, не винаги има своите типични прояви, което значително усложнява неговата ранна диагностика. Затова отделям само някои характерни симптоми, които са присъщи на по-голямата част от заразените пациенти:

 1. червени петна по лицето;
 2. промяна в цвета на кожата на лицето, поради което тя придобива нездравословен начин на блед вид и землисто-сив оттенък;
 3. проблеми, възникнали в процеса на движение на лицевите мускули;
 4. мигли истончаются и падат;
 5. сърбеж в ушни мивка.
READ  Антипаразит: отзиви и цената на средства срещу обезпаразитяване на фирмата на Собственика)

Освен това, кожни воалите на лицето могат да бъдат покрити черни точки (розови), гнойными акне и язвочками. А ако пациентът не се излекува болестта своевременно, обрив се простира върху площ от бедрата, гърба и гърдите.

Освен това се появяват симптоми като промяна на повърхността на дермата. Така, поради образуването в нейните дълбини на съединителна тъкан и твърди, малки бучки калций тя става неравен и бугристой.

Още при демодекозе кожни воалите стават по-порести и мазни. По-специално, тези промени се виждат в мастните зони. Като цяло, това е, носа и бузите, за които е характерен повишен блясък и влажност.

Също така, когато по лицето обитава кожата кърлеж, се появяват симптоми като сърбеж, приятна възбуда и чувство, сякаш нещо пълзи под кожата. Но някои пациенти дори не подозират за това и несъзнателно расчесывают засегнатите райони.

Сърбежът се засилва вечер и през нощта. Факт е, че кърлеж по-активен в тъмно време, когато се случва процеса на чифтосване, ет.

Освен това при демодекозе се появяват такива характерни симптоми, като увеличаване на носа. В случай на «ринофрмы» заболяване на орган на дишането се увеличава маловажно, но му се променя сянка, и той се превръща в червено-синьо или сливи.

Често, след като активността на паразита започва да сърби кожата на главата, а косата пада. По този начин, подкожно кърлеж допринася за преждевременна загуба на коса.

Още при заразения човек, често са сърбеж на клепачите в областта на местоположението на миглите. Струва си да се отбележи, че тези симптоми са най-типични за демодекса, така често той живее именно в тези места.

Диагностика

За да се излекува пациентът demodicosis завинаги, първоначално това заболяване да се диагностицира. Така че, ако има подозрение, че е кърлеж порази очите, а след това са проучени миглите на долния и горния клепач.

Благодарение на микроскопу можете да видите броя на паразитите, техните яйца и изхвърлени хитиновые черупка. Предимство на това изследване е, че го извършва в присъствието на пациента, при това лекарят може веднага да се каже за резултатите.

Ако има подозрение, че демодекс живее в слоевете на кожата на лицето, след това засегнатите зони са взети проби (областта на челото, брадичката, носогубных гънки), които също се разглеждат под микроскоп.

Струва си да се отбележи, че условно патогенный кърлеж може да бъде открит, след като остъргване здравия човек. Въпреки това, при демодекозе брой паразити много повече. Освен това за точно поставяне на диагнозата преди провеждане на изследвания е препоръчително да не се измие кожата в продължение на дни.

Лечение демодекса

За да се отървете от демодекса, първото нещо, трябва да се придържате към диета, която ще позволи да се подобри състоянието на кожата покрива. С тази цел от диетата трябва да бъдат изключени (или поне да се намали броя):

 • пушени продукти;
 • остри, пържени, мазни храни;
 • сладкиши;
 • газирани напитки с оцветители.

Не по-малко важно е да се откаже от тютюн за пушене и алкохол. Освен мненията на пациента, който успешно излекувани demodicosis, показват, че при това заболяване е важно да коригира режим ден. Така че, трябва пълноценно да почиват, да спят не по-малко от 8 часа и да се откажат от прекомерно умствени и емоционални натоварвания.

Още е необходимо да се защити засегнатата кожата от въздействието на негативните климатични фактори, като твърде ниски или високи температури, прах и директни слънчеви лъчи или силен вятър.

Освен това, за да се отървете от болестта трябва поне временно да посещават парната баня. В такъв случай най-добрата процедура е приемането на душата под едва тепой вода. При това спално, а особено калъфка и нательное бельо трябва да се сменя всеки ден. Пее му трябва да се измият и внимателно прогладить.

READ  Трихомониазата: снимки, като се проявява в мазке при мъжете и жените, последици

За да пациентът бързо излекувани demodicosis, го имунната система трябва да се поддържа. С тази цел лекарят предписва общеукрепляющую терапия, включваща прием иммуномодулирующих средства и мултивитамини.

Да убие акари помагат на специални препарати, като например Тиберал или Метронидазол. Също така е необходима локална терапия, насочена към премахване на възпалението. За тази цел се използват някои лосиони, кремове и мехлеми.

В допълнение, в зависимост от състоянието на болния, могат да се предписват антихистаминови препарати, тъй като кърлеж често предизвиква алергична реакция, както и средствата, нормализующие състоянието на малките кръвни съдове.

При поява на симптоми на вторична инфекция на фона на поражението демодексом (инфекция на стрептококи и стафилококи) се изисква провеждането на антибактериални терапия. А като допълнителни терапевтични мерки могат да бъдат използвани следните инструменти и процедури:

 1. електрофореза върху клепачите;
 2. при синдрома «сухо око» лекарства изкуствени сълзи;
 3. масаж век, който е необходим при нарушение на функцията на клепачите;
 4. магнитна терапия;
 5. Д ‘ Арсонваль;
 6. обработка на ръбовете на клепачите Димесидом и др.

За да пациентът по-бързо излекувани demodicosis, заедно с лекарствени препарати, принимающимися вътре, се използват външни средства, по-специално мазила. Така, демодекс убива «Бензилбензонат».

Това лекарство трябва да се прилага върху засегнатите зони 3-4 пъти на ден. Струва си да се отбележи, че в някои случаи след нанасяне на мехлеми кожата още повече се възпалява. Но това явление е нормално и с времето дермата се възстанови.

Освен мненията на пациента, който успешно излекувани подкожна кърлеж, казват, че той е използвал жълта ртутную (1-2%) и цинкихтиоловую миро. Схема на лечение за първото лекарство е да се ежедневната му нанася върху засегнатите участъци от кожата в продължение на 4 седмици, но не по-дълго, тъй като той е токсичен.

Също и да се отървете от демодекса ще следния мехлем:

 • Кротамитон (10%);
 • Перметрин (1%);
 • Линдан (1%);
 • Амитразол (1%).

Освен това, в много случаи demodicosis излекувани лесен крем на основата на чиста мазнина (молодил) и зехтин, които се смесват в равни пропорции. Още народни рецепти разказва, че изведат подкожно кърлеж е също възможно с помощта на сярна мазила.

Добри резултати се носи обработка на течен хлорофил. Това средство трябва да погреба очи. Схема на терапия: на всяко око трябва да копаят по 3 капки. А самите клепачи и района около тях се лекуват с «Амитрозином».

Струва си да се отбележи, че това средство е по-добре да закупите в аптеката, тъй като го самостоятелно приготвяне е свързано с много трудности. Така, първо трябва да се изтръгне на сок от пресните листа на растението, а след това му все още е необходимо обеззаразени. Освен това следва да се има предвид, че действието на прясно изцеден медикаменти е ограничен – не повече от 15 минути.

Освен за лечение на хлорофил, на пациента се препоръчва да се мият сапун. Освен това, за да се тялото по-бързо излекува болестта, диетата трябва да се обогати храната, богат на витамин А и калий. Още един добър народно средство е водата (250 мл) с добавяне на капки йод, ч. л. мед и ябълков оцет.

Той е забелязал, че подкожно кърлеж е много чувствителен към алкално. Така че лекарства в своята основа често се използват, за да го издигаме.

Така, на ръба на клепачите може да се избърсват покрива с памучна свещ пръчка, намыленной започнало или дегтярным сапун, който не трябва да се измие. Още клепачите съветват да се справят с алкохол (70%). Но най-добре е да използвате цялостни комплекти (Демодекс стоп, Демодекс комплекс и други), выпускающиеся специално за лечение на demodectic краста. Към тях се отнасят лосиони, мазила и средства за измиване на лицето си.

READ  Глисти в белите дробове на човек: симптоми и признаци, лечение на белодробни паразити

Освен това, да се отървете от акари помага на всички известни Стрептоцид. Го удряха в прах и се нанася върху лицето 1 път на ден. Въпреки това, преди кожата трябва да се измие и пара, което ще позволи на медицински компонент по-бързо да проникне в нея.

Освен това demodicosis успешно се лекува средства, борещата се с глаукома. Тези лекарства блокират мускулатура на акари. Към него се прилагат:

 1. Арминт (0.5%);
 2. Фосфакол (0, 01%);
 3. Физостигмин (0,02%).

Също така при демодексе се използват лечебни билки. Най-често се прилага вратига, от която се приготвя разтвор. За да направите това, 1 л. сухо растения пара с вряла вода и настояват 2 часа.

В резултат на инфузионния навлажнени памучни дискове, а след това се прилага към средновековието и другото пораженным парцели на половин час. Струва си да се отбележи, че това лекарство трябва да се готви всеки ден, тъй като при съхраняването тя губи своите лечебни свойства.

Също така при демодекозе не по-малко ефективен тинктура, приготвена от можжевеловых плодове и налагане на запор върху различни билкови компреси. Въпреки това горещите разтвори не могат да се използват. Лосиони трябва да бъде едва топли или дори малко по-студени.

Относно алкохолни тинктури, тогава по-добре само себе си се оказа евкалипт и невен.

Продължителност на терапия demodectic краста може да трае от няколко месеца до 1 година, в зависимост от различни фактори (здравословно състояние, възраст, тип кожа, наличие на съпътстващи заболявания). Въпреки това, правилното и адекватно лечение позволява да се лекува заболяването и да го предпази от рецидив.

Профилактика

Този, който излекува demodicosis знае, че за предотвратяване на повторно самозаражения, в процеса на лечение на заболяването е важно да се придържате към някои правила. Така, всеки ден трябва да се сменя спалното бельо, а особено, калъфка. След измиване на лицето, той трябва да се избърсва не с кърпа, както хартиени за еднократна употреба, кърпички.

Също така за профилактика на demodectic краста е, че не могат да се насладят на чужда козметика или да се даде своите козметични средства на други хора. А кремове и мазила се препоръчва да купи в буркани, а в тюбиках, което ще позволи да не се поставят в козметично патоген. Освен това, трябва да почистите или да расте лични неща, соприкасавшиеся с лице – шалове, ръкавици и шапки.

По този начин, профилактика demodectic краста – това е изключение от менюто си пикантните храни, отказ от тютюн за пушене и алкохол и спазването на цялостна хигиена. В този случай, ако човек носи очила, а след това ги лък тел трябва всяка вечер да се мият с топла вода, а бръснене машини трябва да се справя с алкохол, тъй като те също могат да бъдат заразени с демодексом. Видео в тази статия ще разкрие основните моменти за откриване и лечение на кърлеж демодекса.

 

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close