Хапчета Декарис: инструкция за прилагането на човека, цена, отзиви, колеги

В организма на човека често има голям брой различни паразити, които нарушават обмяната на веществата и причиняват различни заболявания.

Глисти попадат в червата или други вътрешни органи, може да влоши общото състояние на пациента и водят до тежки усложнения. Универсален и ефективно средство за защита срещу червеи, които са положителни отзиви, има хапчета Декарис.

Лекарството може да се използва за лечение на възрастни, така и деца. Хапчета от червеи за човека са в състояние унищожаване на паразити в червата и стомаха буквално за един път. Активното вещество на лекарството действа левамизол, който действа върху тялото избирателно и внимателно я освобождава от червеи.

Една таблетка напълно изчиства организма от патогенни организми, в резултат на червей излиза с каловыми на масите. В аптеката на рафта може да устои на наркотик в количество една и две таблетки бял или жълтеникав цвят. Детска доза е 50 mg за възрастни е предназначена доза 150 мг.

Това, което влиза в състава на лекарства за глисти Декарис

Активното вещество препарати Декарис действа левамизол. Освен това, във вид на таблетки, съдържащи царевично нишесте, естествен подсладител, талк, лактоза монохидрат, оцветители.

Веднъж в организма, противоглистный лекарството се абсорбира бързо в стомашно-чревния тракт. Максимална концентрация на лекарството може да се постигне чрез два часа след прием на лекарство, след това лекарство се екскретира чрез урината и фекалиите.

Левамизол състояние да се отрази негативно върху мускулатурата на паразити и унищожи обвивка, която ги предпазва. По тази причина хелминти не са в състояние да запази жизнените функции и умират.

Нататък в продължение на деня на мъртвите червеите излизат от тялото по естествен път по време на изпразване на червата. След пет-шест часа се случва той изчезна активни метаболитни процеси в областта на черния дроб.

Кой е показано лечение антипаразитарном наркотици

Лекарството Декарис трябва да се вземат при наличието на такива инфекциозни болести, като:

 • Некатороз;
 • Ascariasis;
 • Энтеробиоз;
 • Трихостронгилез;
 • Токсоплазмоза.

Подобни видове заболявания могат да бъдат провокирани ascarids, токсоплазмами, острицами, власоглавами, чревни угрицами. Освен функцията на развъждане на паразити от организма, Декарис оказва иммуностимулирующее действие и помага за укрепване на имунната система.

Важно е да се отчита, че тези хапчета имат противопоказания, затова преди да ги приеме, трябва да се консултирате с лекуващия лекар. Антигельминтный медикамент е противопоказан при:

 1. Възраст под три години;
 2. Бременност и кърмене;
 3. Агранулоцитозе – заболявания на костния мозък, което води до нарушение на баланса на гранулоцити и води до липса на тяхната синтеза на кръв;
 4. Индивидуална непоносимост към вещества, влизащи в състава на лекарства.

Тъй като таблетките оказват влияние върху функционирането на бъбреците и черния дроб, необходимо е повишено внимание на хората с диагноза остра бъбречна и чернодробна недостатъчност. Лечението трябва да се извършва само под контрол на лекуващия лекар.

Към лекарство, Декарис цена е около 75 рубли за опаковки с тегло 150 мг. Антигельминтное лекарство може да се купи във всяка аптека без такса рецепта. Цената на таблетки за деца с тегло от 50 мг се равнява на около 60 рубли.

Указания за употреба на наркотици

Както казват различни мнения, за сметка на засилено формула Декарис помага да се отървете от паразити само за един прием. Понякога, при силни случаи нашествия, използват повторно прилагане на лекарства за превантивни цели.

READ  Описторхи: какво е това, симптоми и снимки, лечение и как изглеждат паразити

Така като лечебно средство има противопоказания, то може да предизвика страничен ефект и тежки последици. Затова не се препоръчва провеждане на лечение без консултация с вашия лекар.

Преди да вземете таблетка, не е необходимо да спазвате специална диета или да приемате лаксативи. Като цяло Декарис има положителни отзиви за лекари и пациенти, така че спокойно може да се счита за най-ефективно лекарство от обезпаразитяване на различни видове. По време на лечението трябва да се придържате към дозировката и се вземат предвид съществуващите противопоказания.

 • Еднократната доза наркотик за възрастен човек е 150 мг. Таблетка се приема един път през нощта, след хранене.
 • Лекарството не трябва да се дъвчат, тъй като той трябва да влязат директно в област на стомашно-чревния тракт. Лекарство след поглъщане се измива с малко количество течност.
 • Ако е необходимо повторно лечение, лекарство, след провеждане на курс на терапия може да се прилага само след 15 дни.

Ако лекарят определя токсоплазмоза, лечение на инфекция се провежда по друга схема. В този случай продължителността на курса терапия е три дни, пациентът се приема по една таблетка вечер след хранене. Лекарството се назначава само след провеждане на лабораторни изследвания на кръв и изпражнения.

 1. По време на лечение на деца в училищна възраст се използва доза от 50 мг. Таблетката може да се смила на прах състояние и се разрежда с мляко или вода. Получената смес се дават на бебето поглъща.
 2. При лечение на по-малките деца необходимата дозировка на лекарството се изчислява в размер на 2.5 мг лекарство на един килограм телесно тегло на детето.
 3. В редки и изключителни случаи, вашият лекар може да назначи лечение на деца в ранна детска възраст, въпреки това, тази терапия се провежда строго под наблюдението на лекар. За деца дозата се изчислява в размер на 2 мг на един килограм тегло.

Продуктът може да се използва в продължение на пет години от датата на производство. Съхранявайте таблетките на сухо и тъмно място, далеч от деца, температура на околната среда трябва да бъде не повече от 28 градуса.

Наличието на специални указания

Трябва строго да се спазва дозировката, възрастни хапчета, нито в коему случай не може да се дава на деца, не като ги разделите на няколко части.

READ  Анализ на энтеробиоз: като се явя, какво е това, как да се вземат при възрастни, цена на

Въпреки добрите имуностимулиращо свойства на лекарството, Декарис не се използват като самостоятелно средство за възстановяване на имунитета.

За това има по-надеждни специализирани лекарства.

 • Тъй като лекарството е силно увеличава натоварването на черния дроб и бъбреците, Декарис не се използва по време на бременност. В противен случай съществува риск от нарушения на развитието и формирането на плода. Бременните жени се препоръчва да се използва народни рецепти, които леко въздействат върху организма и не навредят на нероденото си дете.
 • Активното вещество на лекарството може да се абсорбира в мляко, така че Декарис не се приемат по време на кърмене. Ако в периода на кърмене трябва да се подложат на лечение от червеи, кърменето трябва да се спре, след което детето се превежда на изкуствено хранене.
 • Преди да започнете лечение, си струва да получите консултация от лекуващия лекар, който ще разгледа историята на болестта на пациента и да се говори за възможните странични ефекти. Ако човек след прием на лекарства се появи алергична реакция, трябва да спрете лечението и да се замени лекарството по друг лечебно средство.

При острата реакция под формата на подпухналостта на кожата, сърбеж, уртикария, изисква се обадя на бърза помощ. Докато лекарите, които пътуват, пациентът трябва да приеме всяко антихистамин лекарство.

При никакви обстоятелства не е позволено да се увеличи еднократна доза, тъй като предозирането може да повлияе неблагоприятно на работата на нервната система и стомашно-чревния загуба.

Включително антигельминтный лекарството е забранено да се използват, ако човек е домакин на алкохолни напитки. Дори малка доза алкохол може да доведе до страничен ефект и интоксикация на организма.

Наличието на странични ефекти

Най-често хората се понасят добре Декарис, ако се спазват дозировката и правила за използване на препарата.

Обаче при употреба на наркотици има вероятност от появата на световъртеж и намаляване на внимание, така че в периода на лечение не се препоръчва използването на автомобил и да изпълнява всякакви действия, изискващи особена точност.

Неправилната употреба на лекарства причинява такива негативни последици, като:

 1. Нарушаване на работата на стомашно-чревния тракт като гадене, повръщане, панкреатит, загуба на апетит, спастична болка в областта на червата, диария, развитие на язвена болест.
 2. Нарушение на отделителната система под формата на бъбречна недостатъчност, poli, на застой на урината.
 3. Нарушение на нервната система под формата на халюцинации, спазми, нервни разстройства, повишена възбудимост, нарушения на речта, тремора, фебрилно състояние.
 4. Нарушение система на кръвообразуване под формата на лейкопении, тромбофлебит, кървене, включително на вътрешния.
 5. Появата на алергична реакция под формата на подпухналостта кожата покрива, затруднения в дишането, уртикария, дерматит, оток на Квинке.

Също така е възможно появата на признаци на стоматит в устната кухина, появата на безсъние.

Ако на пациента по време на лечението с лекарство не се спазват дозировката и над нея, съществува риск от развитие на симптоми като:

 • загуба на съзнание и силни головокружений;
 • повръщане и често неверни позывов до нея;
 • диария;
 • главоболие и фебрилно състояние.
READ  Глисти в ануса: какво да направя, ако вылезают и как да се успокои

При предозиране се извършват всички необходими действия за премахване на негативни симптоми. В случай на тежко отравяне измити стомаха и вымывают токсини с помощта на капкомер.

Ако човек приема допълнително препарати, влияещи на кръвообразуване, трябва да се полагат специални грижи. При смесване на активните вещества, при някои пациенти може да се наблюдава количествено и качествено смяна на кръвта, увеличение на броя на фенитоина. По тази причина при заболявания на кръвоносната система, е важно да се контролира процеса на лечение.

Да предизвика токсичен отравяне на организма Декарисом може, ако едновременно приемате лекарства, в състава на които влизат хлороформ, масло хеноподия, тетрахлорметан, тетрахлорэтилен.

Подобни лекарства

Такова лекарство срещу паразити, като Декарис, не разполага с пълните аналози. Въпреки това, този наркотик се заменя такива лекарства, като:

 1. Пиперазин;
 2. Телмокс;
 3. Вормин;
 4. Вермокс;
 5. Гельминтокс.

Преди да започнете лечение, трябва да се обърнете към лекар, от което те помагат за кое лекарство е по-добре да изберете и колко трябва да бъде дозировката.

Като аналози могат да се използват и по-меки средства на народната медицина. Например, обезпаразитяване срещу ефективни такива средства, като тиквени семена, отвара полыньи или вратига. Бързо да се изведе червеи от организма, помага чесночная клизма.

Така че, ако обобщим, можем да кажем, че хапчета Декарис са ефективно средство за бързо отделянето на червеите от организма. Преди започване на лечението трябва да се положат необходимите изследвания на кръв и изпражнения, точното диагностициране на заболяването.

Схемата на терапия трябва да бъде лекар, въз основа на наличните помощни заболявания и наличие на противопоказания. От самолечение по-добре да се откаже, тъй като лечебно средство, е в състояние да предизвика различни усложнения.

Лекарството Декарис добре се бори с паразитите и има иммуностимулирующий ефект, за което се казва във видео в тази статия, една от последовательниц на известния лечител и свещеник Серафим Чичагова.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close