Демодекс: лечение на кожата на лицето, снимка кърлеж

Ако човек, без значение мъж или жена, има такова заболяване като demodicosis, а след това да разкрие го по лицето, акне в тълпата има никакво затруднение.

Това заболяване се причинява от паразит с условно патогенным начин на живот. Срещам този кърлеж може в мастните жлези на човешката кожа и дори при някои бозайници.

Ако вашия лекар поставя диагноза, като демодекс, а след това да го излекува по-бързо и без усилия е невъзможно.

За да се предприемат мерки за премахване на паразити, трябва изчерпателно и задълбочено да се обърне към формирана проблем, да проучи внимателно възникнали симптоми.

В противен случай може да настъпи повторно заразяване с по-ужасни последствия в естетически план.

Демодекс, че това е паразит и да му навреди

Заболяване demodicosis, причинява подкожно космения кърлеж демодекс, който добре се чувства в порите на човешката кожа.

Струва си да се отбележи, че за самостоятелно съществуване, без домакин, кърлеж способност не е, и ако по някакви причини паразит се оказва извън страната домакин, след това почти веднага умира.

При желание да разгледа паразит по-отблизо, се упражнява, е възможно само на снимка. Сам по себе си кърлеж демодекс, има толкова малки размери, които придружава безцветна форма на живот, която с очите си просто не види.

Най-оптималната му местообитание на човека, това мастните жлези на лицето и фоликулите на косъма и елементи на храненето на паразита служи като:

 1. Подкожна мастна тъкан.
 2. Козметични средства, произведени на растителни мазнини.
 3. Клетките на космените фоликули.

Важно е да се разбере, че ако записано диагноза demodicosis, трябва колкото се може по-бързо да назначи лечение. В действителност проблеми, които може да създаде клещевой паразит, може да доведе до различни визуални недоразумения, например под формата на акне по кожата на лицето и дори симптоми на загуба на коса.

Отрицателно въздействие на паразита обуславливается факта, че кърлеж при своите вылазках навън, може да вземе част от болестотворните бактерии, които при заползании в кожата утягивает за себе си, вследствие на което и се появяват различни възпаления под формата на акне и шелушений, понякога дори язви.

Освен външния дискомфорт в предната част, паразит постоянно провокира нестерпимый сърбеж, който принуждава заразени вържете на кожата, което води до още по-голяма вреда.

Възможни причини за появата на паразитни

Понякога симптомите на demodectic краста може да има твърде ясни признаци, това може да означава, че е кърлеж взе фаза на хиперактивност, и лечението трябва да започне незабавно.

В подобна активност паразит, обикновено влияе мрежа от фактори, сред които:

 • Заболявания на СЧ.
 • Смущения в работата на имунната система.
 • Нови козметични средства.
 • Бани, сауни и солариум, както и козметични процедури, които са приели повишена посещаемост.
 • Нервните болести и стресови ситуации.
 • Появата на деформация на липидния обмен и нейроэндокринных заболявания.

Всички по-горе описани симптоми, могат значително да намалят защитните функции на човешкия организъм, вследствие на което кърлеж демодекс, започва усилено да се размножават и да проникнат в кожата си максимално дълбоко.

Симптоми, пренасяни от кърлежи експозиция

За диагностициране на инфекцията демодексом, трябва да се обърне внимание, има ли определени симптоми, които характеризират появата на заболявания:

 1. Появата на зачервяване на клепачите, на ръба.
 2. В корените на миглите, се появяват специфични люспи.
 3. Клепачите започват да отекать.
 4. За сметка на появата на плака, миглите се слепват един с друг.
 5. На различни участъци от кожата на лицето започват да се появяват пъпки.
 6. Започва да пада косата, миглите и веждите.
 7. Появата на акне по кожата на лицето и тялото.
 8. Носа, се увеличава значително в размер, и променя цвета си.
 9. Всички податливи на инфекция части на тялото, започват да непоносимо сърбят, особено вечер.
 10. Кожата на лицето, особено около носа и бузите, приема мазни начин.
READ  Спално паразити: снимки и видове паразити в леглото

Ако поне няколко от описаните признаци такива, то трябва незабавно да се вземат мерки за борба с паразита, това е да започнете лечение. При разглеждане на всяка снимка заразени демодексом, може да сте сигурни, колко пагубна тази болест, и до какви последици може да доведе кърлеж, ако предотвратяване на отлагането.

Диагностика demodectic краста

Характер на извършване на диагностика е да се извърши проучване на клиничните прояви и въздействие на паразита, който предизвиква обриви по кожата.

Диагностика има за цел не само на факта на откриване на паразита, но и на това, какво количество от кърлежи има в най-общ смисъл.

Най-често срещаният метод за диагностика, е изстъргване на кожата. Но ако се наложи провеждането на максимално качествен анализ, а след това се прилага аспиратор. Именно с негова помощ и се появява възможност за извличане на съдържанието на фоликула.

Освен тези методи, има и такива, при който трябва да се прилага по отношение на валежите цианакркрилат. След нанасяне, обработеният участък се затваря капака със стъкло както и след изсъхване, стъкло трябва да се откъсне от цялата съдържание, което е залепен до него.

Това е съдържанието, което се вижда на снимката, и е необходим модел за провеждане на научни изследвания.

Начини за въздействие на паразита

Както споменахме по-горе, лечението demodectic краста задачата е доста лесна. За да демодекс беше елиминиран добре, трябва да се подходи към процеса много внимателно.

Специални общо се изразяват в това, че демодекс има много твърда обвивка, която го предпазва от чужди намеса, например от лекарства.

Действително лечение, се основава на някои моменти:

 • Процесът на премахване на паразити, професия не е от най-бързите. Понякога това може да отнеме и 2 месеца, през който кърлеж умира.
 • За сметка на това, че рамките на заболяването е различно естество, да предпише лечение има само лекар дерматолог.
 • За лечение на кожата на клепачите, се препоръчва да се използват едновременно антихолинэстеразные лекарства, които са способни да парализират паразит.
 • При провеждане на лечение на кожата на лицето, за да се избегне повторно самозаражения, трябва възможно най-внимателно да следи за собствената си хигиена.

За тази група пациенти, като деца и бременни, се прилага лечение цялостен вид.

То е като в неговата да се отървем от паразитирующего на организма, така и като цяло американски възстановяване и да се отървем от външни видими признаци.

Всяко лечение на тази група пациенти, се извършва под най-строг контрол на лекуващия лекар, с най-високо ниво на квалификация.

READ  Антибиотиците убиват червеи: умират ли паразити в организма?

Това е необходимо, за да медикаменти не са причинили щети отслабен организъм на тялото жени и деца.

Най-често, след като се потвърди демодекс, лекарят предписва хомеопатични средства тип и лекарства от растителен произход.

Много е важно да се разбере за всеки родител е, че ако детето им започна да се проведе лечение, а след това задължително трябва да се спазват всички препоръки. Ако пренебрегват някои моменти от целия процес на лечение може да се повтори отново.

Също така е препоръчително да се спазва балансирана диета по време на лечението. Акцентироваться стойност на продуктите зърно тип и млечни. Също така за предпочитане е употребата на зеленчуци, плодове и диетично месо.

Такива храни като всякакви консерви, пушени меса, мазни храни и кисели и също така сладки, си струва напълно да се изключи от диетата на периода на лечение от паразит.

Не по-малко осезаема полза, като комплексна терапия, оказват върху тялото и туризъм, физически упражнения и различни дейности, насочени към активен начин на живот. Освен това, има различни възможности за лечение демодекса на лицето в домашни условия.

Защото колко трудно може да настъпи заболяване, влияят на работата на жлезите с вътрешна секреция, ако тя се отклони от правилата, и такива заболявания като захарен диабет, ревматизъм, възпаление на сливиците и други.

Това е самото заболяване demodicosis, най-често възниква в случаи на отслабване на имунната система, поради възникване на някаква болест.

Това означава, че от demodectic краста може да се отърве от качествено лечение изразена болест и за сметка на общото укрепване на организма.

Лечение медикаментозными средства

Днешната медицина, предлага доста средства, на които кърлеж демодекс веднага ще реагира и ще загине.

Най-оптималното и много достъпно средство, което е отлично за борба с паразита, сярна мехлем, или пречистена сяра. Може да я закупите в абсолютно всеки аптечном параграф, и е сравнително евтино.

Въпреки своята ниска цена, сярна миро влиза в гама от най-ефективните средства. Същността е в това, че при директен контакт със сяра, демодекс не е просто бърза да напусне огнището на инфекция, а веднага умира.

При прилагането на сяра, има няколко недостатъци. Я не се препоръчва да се прилага върху кожата на клепачите, ушите и устните, освен това и сяра, сама по себе си има свойството да изсушава кожата, така че си струва да съчетават лечение с нанасянето на овлажняващ крем.

Не по-малко от посока на наркотици, е крем Демалан. Свойства на този антибактериален, антидемодекозного и противовъзпалително средство, специално подобрена за насочено лечение demodectic краста.

Този крем има много богат състав, който включва:

 1. Екстракт от аптечната лайка.
 2. Высокоочищенные нативные гликаны.
 3. Масло от договора.
 4. Емулгатори и много други, полезни за кожата елементи.

Също така е достатъчно ефективен при лечение на заболяване, лекарството е Метронидазол, който се предлага в най-различни форми.

Заслужава да се отбележи, че лечението и изобщо прилагането на всякакви хормонални мехлеми, по принцип не се препоръчва поради факта, че благодарение на хормони, брой паразити само ще се увеличи.

READ  Лечение демодекса с Елена Малышевой в програмата на Живо Страхотно: симптоми и причини за развитието на заболяването

При наличието на проблеми с кожата в областта на миглите, в процеса на лечение трябва да се обърне внимание и средства за спомагателно въздействие. В този случай широко приложение имат препарати, които създават ефект изкуствени сълзи.

Също така не по-малко успешно прилагане на електрофореза, магнитотерапии, а ръбовете на клепачите може да се обработва по специален екстракт от вратига, тинктура от пелин и разтвор на демиксида.

Трябва да се вземат предвид, че дори вылечившись, кожата така или иначе ще останат видими недостатъци, акне, които ще напомнят за миналата заболяване сами по себе си, разбира се, няма да изчезне.

Това говори за това, че угревые обриви по кожата, трябва да бъде пролечить различни други средства за индивидуален подход.

Препоръки при лечението на demodectic краста

За да се премахнат всички неприятни симптоми на заболяването, трябва внимателно да се придържат към основните препоръки.

На първо място трябва да се отбележи, че трябва да се откаже от пълна декоративна козметика за кожата. Също така е важно при процеса на лечение, облекчаване на дразнене на кожата със специални препарати, или дори обикновена минерална вода.

Най-добро въздействие, термалната вода ще има след процеса на измиване на лицето, като я пръскате.

Също заслужава да се отбележи и това средство като тонер лайка със сок медицинско алое. Отстрани е много ефективен при премахването на възпаление на кожната покривка.

Целият смисъл на тези средства на основата на лайка, при лечение на демодекса, се състои в това, че в тях напълно липсват консерванти, които се намират в една и съща минерална вода.

Ако зачервяване на лицето си, е взел по-силен характер, като на снимката, може да не се злоупотребява с, се прилагат средство с гидрокортизоном, ще помогне за облекчаване на дразнене, но не си струва да се прилага много често.

Също и за облекчаване на дразнене, актуални и средства с аспирин. Възможно е дори, предварително и много внимателно прах, втрийте обикновен аспирин и ефект, както се казва, ще бъдат на разположение.

Също така, ако демодекс не дава покой и постоянно безпокоят различни симптоми, лечение, макар медикаменти, макар лекарства може да се комбинира със средства на основата на пептиди от мед, в края на краищата, мед и има свойства, които много бързо ще помогне да се възстанови на размирния кожата на лицето. Видео в тази статия ще предложи някои насоки за лечение demodectic краста.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close