Ascariasis: симптомите при възрастни и лечение, снимка паразит

Ascariasis – това е инфекциозно заболяване, което се причинява от паразити от вида кръгли червеи – аскаридой. Болестта е много заразна, се предава най-често-математика-домакинството чрез: при използване на едни и същи предмети на хигиената със заразена, яденето е зле приготвената храна, немити зеленчуци и плодове, неспазване на основните правила за грижа за себе си.

Носители на инфекцията са в основата на бозайници. От хора, по-често ascariasis страдат тези, чиято работа е свързана със земята и най-големият рогатым добитъка: месарници, фермери, работници от различни земеделски институции. Тези специалисти често се появяват кръгли червеи, симптоми, лечение и методи за предпазване от тази болест са регистрирани в кодовете за безопасност.

Причинител на патология

Ден появата на заболяването е паразита, който се отнася към класа на кръгли червеи или нематоди – аскарида. Често ги наричат червеи. Тези червеи се различават от много паразити факта, че имат по-различен пол, жените значително превъзхождат мъжете по дължина. Дебелина на паразита е от 2 до 6 mm.

Червеят е в състояние да упражнява своята дейност само в организма на бозайниците. Понякога инфекция на паразити може да се случи вследствие на консумация на нечиста вода.

По този начин в организма може да проникне яйца аксарид, от които в последствие излизат паразити и тяхната активност нарушават нормалното функциониране на човешкия организъм.

След поглъщането на яйцата на паразита в червата, от тях излизат ларви попадат в кръвоносните съдове и по този начин достигат до черния дроб, по съдовете куха вена в белите дробове и гърлото, където човек отново ги заглатывает, и по този начин достигат до червата.

Според пътища се движат паразити, ascariasis класифицират в два етапа:

 • миграция;
 • чревната.

Кръгли червеи в процеса на своята жизнена дейност те се хранят съставни части на човешката кръв, освобождавайки активните вещества, провокира появата на алергични реакции и отравяне на организма носител. Движат ларвите са в състояние сериозно да наруши функционирането на вътрешните органи и тъкани на заразения.

Тъй като този патоген се среща достатъчно често, съвременните лекари и ветеринари добре инструктирани за това, как да се признае това, че някой кръгъл.

Симптомите на ascariasis

Проявяващи симптоми на ascariasis при възрастни и лечение ще зависи от това, в какъв стадий се намира болестта. В различните етапи ще се проявяват различни признаци.

Симптомите на миграционната фаза

Симптомите на тази фаза са тясно свързани с отравяне на организма дейност на ларвите, от увреждане на клетъчната структура на жизнено-важните органи и алергични реакции:

READ  Нита дете: как изглеждат, нита въшки при децата на главата на снимка, нита на косата
 • Повишаване на температурата на тялото почти до 38° с и за запазването му до няколко дни. Могат да се проявят симптоми, по-характерни за отслабване на имунитета по време на одити, като болки в ставите и мускулите, обща слабост, неразположение, понякога главоболие.
 • Обриви по кожата, смътно наподобяващи крапивницу. Снимка на обриви при аскаридозе можете да видите по-долу в статията, обаче за определяне на етиологията за появата му е по-добре да се обърнете към лекар-специалист. Незнающий човек може лесно да бъде объркан с обичайните алергична реакция към храна.
 • Увеличаването на вътрешните органи, отговарящи за кръвен състав: черния дроб и далака.Лабораторен анализ на кръвта ще покаже незначителен промяна показатели на състава, може би образование лейкоцитоза.
 • Появяват патологични изменения в белите дробове се образуват малки инфилтрати, възниква обструкция на бронхите, т.е. на к. по сновном именно през белите дробове преминава ларва етап на ascariasis.

Симптоми на чревна фаза

В чревната фаза симптоми и лечение на ascariasis ще бъде на няколко други, също изискват по-задълбочени методи за диагностика.

Появяващите се признаци е лесно да се обърка с прояви на коремен тиф, дизентерия, холера или други чревни заболявания:

 • Диспепсия. Забелязва се отглеждат паразити предизвикват диспепсию на червата, подуване на корема, диария или, напротив, запек.
 • Намаляване на имунитета. Значително намален имунитет, симптоми на миграционната фаза ще се задържи дълго време.
 • Появява се остра болка в корема, понякога гадене и повръщане.
  В тежките стадии на болестта на заразения рязко отслабване, отказва да яде. Болка в корема основно са съсредоточени около пъпа или малко по-надясно, са характерни силни спазми.
 • Синдром на «обкрадывания» — патологична дефицит на витамини и минерали в организма нея болен. Това се дължи на факта, че паразити се прилепват по-голяма част от полезните вещества, влизащи в тялото на човека отвън.
 • Промяна на състава на кръвта. Лабораторен анализ показва, че силно се понижава нивото на хемоглобина и еритроцитите в състава на кръвта. Това е също значително по побледнению или дори посинению кожата покрива на пациента.
 • Сърбеж и парене в областта на задния проход, като при клетка, като се започне хемороиди или пукнатини, в ануса.
 • Възпалителни процеси в органите на храносмилането, възпаление на стените на червата, увеличение на пристъпи на гастрит, киселини от време на време на фона. При игнорировании ascaris при хората, на симптомите и липса на лечение може да възникнат сериозни усложнения, като панкреатит, холецистит, възпаление appendicular аппендикса и механична жълтеница.
 • Възпалителни процеси в белите дробове. Ascariasis често провокира възпалителни процеси на дихателната система, понякога придружени от бронхитами. При хора, страдащи от бронхиална астма, по време на инвазийного на инфекцията се увеличава броя на пристъпите на хронична патология.
 • Зрение. Понякога се проявяват симптомите на промяна от страна на зрителната система: фотофобия, значително увеличаване на обиколката на ученик.
READ  Кръгъл в изпражненията на детето: снимка на яйца, как изглеждат

Като цяло, чревна фаза ascariasis характеризира с интоксикациями, воздействующими на нервната система. В нея болен се случват пристъпи на истерия, гърчове, кошмари през нощта, безсъние, проблеми със събуждането. Понякога диагноза възпаление обвивки на мозъка, епилептичните припадъци.

Enteric — най-опасния етап на ascariasis. Нейните симптоми не трябва да остане без внимание, лечение ascariasis в такава фаза е необходимо да се извърши своевременно, може би са необходими условия болница.

Кръгъл може да предизвика такива симптоми като обрив по тялото(на снимката вляво). Тя може да бъде знак за появата на ascaris в организма и се нуждае от специално лечение. Особено важно е да се обърне внимание на продължаващото валежите на кожни покровах.

Обривът представлява малки червени запечатване, може да бъдат локализирани на всеки участък на кожната покривка. Нейната интензивност на зачервяване, сърбеж и плътност зависи от това колко е силен алерген, продуцируемый ascarids, за конкретен пациент.

Лечение на ascariasis

Когато открити симптоми на активност на ascaris, лечение избран лекар-специалист в зависимост от резултатите от изпитванията, тежестта на заболяването, интензивност на възникнали усложнения, възрастта и теглото на пациента и други фактори, влияещи върху интензивността и дозировка лекарствена терапия.

Основно лечение е насочено към пълното унищожаване на паразитите и елиминиране от организма, създаване на неблагоприятни условия за тяхното съществуване. За тази цел се използват не само целенасочена медикаментозно лечение, но и специална диета.

От фармпрепаратов в терапията на ascariasis се използват следните средства:

 1. Противоглистни препарати (Вермокс, декарис). Те се издават при деца и възрастни дозата, може да се повлияе както на възрастни паразити, така и техните ларви, които попадат в кръвта.
 2. Антихистаминови средства, подбираемые лекар, чак до гормонотерапии. Намаляват интензивността на алергични прояви, купируют възпалителни процеси.
 3. Прилагане на големи дози витамини и минерали, ще помогне за стабилизирането на метаболитни процеси, засегнати от дейността на червеи, и нормализировать ниво на полезните вещества в организма. Особено полезни ще комплекси, насочени към възстановяване на изгубени нивото на хемоглобина. Те съдържат в състава си голямо количество желязо.
 4. За възстановяване на функционирането на храносмилателната система на организма са необходими лекарствени средства, насочени към премахване на най-интензивно проявившегося симптома. Това могат да бъдат ферментные лекарства (Mezim, Празнични) за подобряване на храносмилането, антиацидни средства (Гастал, Рени) за намаляване на киселини в стомаха и облекчаване на възпаление на хранопровода, стомаха или привратнике на червата, гепатопротекторы (Гептрал, Эссенциале) за укрепване на печении нормализиране на нейната дейност.
 5. За развъждане на паразити от червата някои лекари препоръчват като слабително средство (Гудлак, Лаксигал). Пълно прочистване от глисти и техните яйца, ще помогне на тялото по-скоро да се справят с последиците от тяхната дейност. За бързо събиране на отровни вещества и отделянето им по естествен начин, назначени от сорбирующие средства (Бял въглен, Энтеросгель).
 6. За повишаване на имунната средства, насочени за укрепване на естествените защитни сили на организма.
READ  Дизентерийная амеба начин на заразяване: как може човек да получава инфектирани, начини на заразяване

В процеса на лечение е важно да се помни за санитарно-хигиенни норми и стандарти, предохраняющих контакт с пациента хора от инфекция и най-болния от повторно рецидив на заболяването.

Заключение

Важно е да запомните, че при безответственном отношение към здравето си и не се лекува, ascariasis може да премине в опасна форма, при която действието на паразити разрушава черния дроб и панкреаса. Тези усложнения е много трудно подложени на лечение се случва инфекция на целия организъм и ефекти могат да станат необратими.

 
 

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close