Тазова намажете: мога ли да потупване по време на менструация?

Отдаване на таза намажете трябваше на всяка жена. Тази процедура позволява да се разкрие на различни гинекологични и венерически заболявания, определяне на микрофлору на влагалището. Това е доста лесен, бърз и евтин начин да се следи за състоянието на пикочо-половата система. На всяка жена се препоръчва да се явя на цитонамазка годишно, дори при липса на неприятни симптоми.

Тазова тампон се отдава почти при всяко проучване при гинеколог. Често тампон се раздава за профилактика, тъй като на много заболявания в началните етапи протичат безсимптомно.

Много жени се интересуват, когато по-добре да дарят намазка, че той е автентичен, може ли да се намажете по време на менструация. Срокове за намазка, назначени от лекар, те са индивидуални и зависят от конкретното заболяване: в някои случаи проби се предават по всяко време, други се нуждаят от определен ден от цикъла. Една жена може да намажете в платена клиника по всяко време и по свое желание за проверка на състоянието на здравето.

Лекар намажете назначена в следните случаи:

 • Бременност. По време на бременност потупване на флората се приема няколко пъти. Това е необходимо за проверка на състоянието на половата система на жената, за контрол на бременността. Всяко бактериално, възпалително заболяване може да доведе до нарушаване на развитие на плода и да прекъсне бременността.
 • Необичайни освобождаване от отговорност. Препоръчва се отдава на таза намазка, ако секрет са станали необичайно цвят (жълти, зелени, кафяви), консистенцията (гъсти, кисело) или са закупили остър мирис.
 • Сърбеж, парене и болка в перинеума. Наличието на сърбеж и парене в слабините може да се посочи наличието на инфекциозни, възпалителни заболявания. Тези симптоми изискват незабавно проучване.
 • Нарушения в менструалния цикъл. При различни нарушения на менструалния цикъл на жената се препоръчва да се мине през пълно проучване: дари кръв, пап, да се направи ЕХОГРАФИЯ на органите в малкия таз, за да се разкрие причината за нарушения.
 • Планиране на бременността. На етапа На планиране На цитонамазка е необходим, тъй като тя позволява навреме да се открият нарушения и възпаление, пролечить още преди момента на зачеването, което увеличава шансовете за благоприятно на бременността.
 • При продължително приемане на лекарства. Някои лекарства може да се наруши микрофлору на влагалището. За такива лекарства включват орални контрацептиви, антибиотици. След приключване на курса на лечение се препоръчва да се мине на тампон, за да се открие навреме и пролечить нарушения в микрофлоре.
 • Смяна на партньор. Ако една жена е заменил партньор или пък в рамките на миналата година тя имаше повече от 1 партньор на гинеколог и тя не е посещавала, за предпочитане е да се отдава потупване на флора.
READ  Ядрено-магнитен резонанс в Уфа: показания, предимства, цена

Когато по-добре да дарят намазка?

Както вече споменахме по-горе, срокове за издаване на четката са индивидуални. Ако в този момент превземането на намазка невъзможно, лекарят ще ви предпише друго време. Обикновено цитонамазка за профилактика се приема веднага, при посещение на гинеколог без оглед на цикъл. Ако стана нарушения, следващата цитонамазка може да определяни с оглед на цикъл и курса на лечение.

Съществуват няколко вида тампони: вагинален, цервикальный, уретральный. Обикновено те идват едновременно:

 • Смята се, че оптималният срок за отдаване на таза намазка е 7-10 ден след началото на месеца, т.е. в рамките на 2-3 дни след края на кръвоизливи.
 • По време на месечните намажете не се отказва, тъй като зацапване може да намажете картина. В някои случаи това е възможно, например, ако една жена трябва да се явя на тампоните на постоянно за проверка на развитието на бактерии и развитие на болестта. По време на менструация се раздава на намазка в случай, ако жената има спешен оплаквания, болки и неприятни усещания, които се нуждаят от незабавно проучване.
 • Понякога жените кървенето не спира за продължително време. В този случай също тампон се взема по всяко време, тъй като трябва да се определи причината за майчиното кървене.
 • Ако първият тампон е разкрила нарушения, се назначава лечение. След края на лечението на жената се препоръчва да изчакате за месечни и отдаване под наем на намазка на 7-10 ден на цикъла.
 • По време на бременност тампон се раздава по всяко време, когато това е необходимо.
 • За срок на отдаване на четката се отразява приемът на различни лекарства. Не се препоръчва да се явя на натривка от влагалището и уретрата по време на приемането на антибактериални лекарства.

Полезно видео — Цитонамазка от маточната канал:

Въпреки че възможността за ограда удар по време на критичните дни, не трябва да забравяме, че този анализ ще има своите трудности. Например, преди мазком се препоръчва да не се мият със сапун и вода, а по време на менструация това е невъзможно, особено ако отделяне на обилно. Използването на хигиенни мокри кърпички и ще доведе до нарушаване на резултата.

По време на зареждане намазка-за секрети, лекар почти не се вижда, от къде точно той поема нещата. Кръвта неизменно попада в намазка, така че резултатът може да бъде недостоверным. Въпреки това, при откриване на бактерии, анализ на PCR менструация в резултат не оказва влияние.

Подготовка и процедура за отдаване на линия

READ  СОНОГРАФИЯ на артерии на долните крайници: видове проучване, определяне, подготовка на процедура и възможни заболявания

Често тампон се взема при посещение на гинеколог като превантивна проверка. В този случай никаква подготовка да бъде и не може. Ако намажете на симеон, лекарят задължително ще ви предупреди за методите на обучение.

Подготовка засяга валидността на резултата. Самата процедурата е безболезнена, усещането може да се сравни с неприятни. Ако се усеща силна болка, това се дължи на наличието на възпаление, но не и самата процедура на четката.

Основни препоръки:

 • За ден-два до оградата на четката се препоръчва да се откаже от полови контакти.
 • Преди да се отправят към вашия лекар не се препоръчва да се мият с вода и сапун. Можете да направите това с вечерта. Агресивните почистващи препарати могат да нарушат флората на влагалището. Освен това не е желателно да се ползват дневни подплънки.
 • В деня на отдаване на четката и ева не се препоръчва да вградите вагинални свещи, да се ползват мехлеми и интимни взаимоотношения смазками.
 • Ако намажете се раздава на PCR, т.е. по дефиниция инфекции, се препоръчва да ги провокира. Ден преди депозирането на анализ трябва да се яде пушена, осолена, пикантни храни, че ще разкрие скритите инфекции.
 • Не е желателно да си обръсне зона бикини на ден за посещение на лекар. Веднага след бръснене се образуват малки отоци, зачервяване, възпаление, драскотини, които могат да повлияят на резултата. Най-добре е да направите епилация за ден-два преди посещението на гинекологични кабинета.

Тампон от вагината е взето бързо и безболезнено. Жената сяда на стол, а лекар с помощта на гинекологични огледала и еднократна шпатула взема малко слуз от влагалището. Една жена при него нищо не могат да усетят.

Цитонамазка от маточната канал е последван от по-неприятни усещания.

Цервикальный канал се намира в близост до матката, така че да се вземе намазка от тази част е малко по-сложно. Обикновено този тампон е необходим за определяне на заболявания на шийката на матката, наличието на ракови клетки. Тампон се взема и с помощта на гинекологични огледала и шпатула.

Намазка от уретрата се приема с помощта на тънък крючкообразного шпатула. Това е процедурата за неприятна, но не е болезнена. Няколко време след завземането на четката може да се усети парене. Не се препоръчва да се пее за един час, преди уретрального намазка.

В резултат на удар: за да може да «каже» тампон

Намажете с 4 степен на чистота. Намажете първата степен на чистота се смята за идеална. Всички показатели са в норма. Намажете четвърта степен на чистота говори за това, че болестта вече е в ход, е налице възпалителен процес и трябва спешно да се започне лечение.

READ  ЧХГ след аборт: норма и патология

Тазова намажете включва в себе си набор от показатели, но ги норма се променя в зависимост от наличността на бременността или менопаузата при жените:

 • Lactic. Тези клетки, показват наличието на възпаление. Те могат да се проявяват както във вагината, така и в вагиналните канал, уретрата, но в малки количества.
 • Епитела. Клетките на епитела се намират в никакъв мазке, но в умерени количества. Ако броят на епитела велико, това говори или за воспалительном процес, или за хормонални нарушения.
 • Грамположительные пръчки. Те трябва да присъстват само във вагината. Колкото повече, толкова по-добре. Те са отговорни за имунитета на влагалището. А ето и намалено количество на клечка говори за възпаление или дисбактериозе на влагалището.
 • Грамотрицательные пръчки. Тези пръчки в здраво тяло». Тяхното наличие показва възпаление или дисбаланс микрофлора.
 • Мая гъби. Гъбите трябва да пропускате в мазке. Тяхното присъствие говори за кандидозе, или молочнице.
 • Гонококки. Това патогени, гонорея, присъствието на които в организма е много нежелателно. Гонорея причинява странни секрети, болки в областта на слабините и уретрата, неприятни усещания по време на полов акт, а също така може да доведе до безплодие и суставным заболявания.
 • Trichomonas. Трихомониазата е полово предавана болест. Присъствието на всеки брой на трихомонад в мазке показва трихомониазата. Това заболяване не е толкова често води до усложнения, но в напреднал форма може да предизвика възпаление на маточните тръби.
 • Хламидиите. Хламидиите в мазке също трябва да пропускате. Хламидия е една от най-честите причини за безплодие при жените и може да доведе до спонтанен аборт по време на бременност.

Тампон на флората често е първата стъпка на изследването. Ако в мазке открити нарушения, след това се включва по-нататъшно проучване. В някои случаи таза намаже достатъчно, за да постави диагноза и да предпише лечение.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close