Намажете при мъжете от уретрата: определяне, боли ли да взема и декодиране на анализ

Достатъчно диковинная, но в същото време много полезна процедурата на вземане на намазка от уретрата при мъжете винаги предизвикваше огромно количество въпроси. Като анализ на определени тъкани, лекари-уролози могат да се диагностицират неприятни заболявания и като цяло се провери чистотата на местната микрофлора.

Тампон – ценно средство, които са изключително полезни при лечение или профилактика на заболявания мочевыводящего канал и на цялата полова система изцяло. Но често мъжете се опитват да се избегне тази процедура с кука или мошеник, не се замисляме за неговата полезност. Отговори на всички въпроси, в това число и най-често – «Боли ли да взема намазка при мъжете?», представени по-долу.

Преди да се анализира процеса на вземане на намазка, подготовка за това и боли ли е важно за по-подробно да се запознаете с тази процедура. Не е тайна, че в немалом брой ситуации, свързани с проблеми в мочеиспускательной система, мъжете се обръщат именно към урологам.

Почти винаги, за да се изясни пълната картина на безпокойство на пациента заболяване трябва да се вземат намазка от уретрата.

Благодарение на взятию анализ от тази зона, специалисти с помощта на лабораторни изследвания могат да разберете:

 • състав микрофлора мочеиспускательной система, доколкото той е нормален
 • има ли развитие или протичането на всяко инфекциозно заболяване полов характер
 • какво трябва да направя на пациента за отстраняване на проблема си,

Разбира се, просто така превземането на намазка не се назначава. Всеки специалист преди възлагане на анализ внимателно изучава проблема на всеки пациент и да направи съответните изводи: имате ли нужда от анализ или не.

Благодарение на уникалната микрофлоре уретрата и като цяло на мъжкия полов орган, а именно превземането на намазка помага да се изведат някакви скрити инфекции.

Появата на такива в човешкия организъм – не е нещо необичайно. Често разкриват наличието на латентна инфекция с помощта на стандартен набор от тестове (кръв, урина и т.н.) е много трудно и не винаги е възможно. В такива случаи намазка от уретрата е най-добрият вариант. Важно е да се разбере, че своевременно да се идентифицират и да започнат да се отърве от неблагоприятни за организма микроорганизми, най-важното в лечението на всяко заболяване.

Уролог назначава вземе намазка от уретрата в такива случаи, като:

 • превантивни мерки по силата на наличието на причини за безпокойство
 • инфекциозни заболявания
 • при началото на някакъв възпалителен процес в областта на мъжки полов орган
 • с цел да се провери неприятен аромат секрети от пениса
 • при поява на сърбеж в зоната на гениталиите
 • за да разберете причината за болки или други дискомфорт в уретрата
READ  ЕХОГРАФИЯ на 23 седмица на бременността: развитие и теглото на плода

Освен посочените по-горе ситуации, когато направим процедура за вземане на намазка просто трябва да съществуват и други проблеми, които изискват депозиране на такъв анализ. Естествено, определяне намазка от уретрата изключителна привилегия на лекар.

Важно! Да вземат намазка от уретрата е много важно в редица ситуации, така че, ако сте заинтересовани да бъдете здрави, да се игнорира тази процедура не си струва.

Подготовка и процедура

Хората повече или по-малко запознати с процедурата на вземане на никакви анализи са запознати и с това, че е важно да планираме. Намазка от уретрата при мъжете не е изключение. Пропуснат основни подготвителни препоръки, пациентът рискува да се нехаен, малко обективен резултат.

Подготовка не е толкова сложно и не изисква никакви сериозни ущемлений. Преди да вземе намазка, е необходимо:

 • Да се откаже от сексуалната близост, поне за 2 дни (е – 5-7 дни).
 • Да се откаже от поглъщане на никакви лекарства и една седмица преди анализ.
 • Внимателно провеждане на хигиенни процедури, особено що се отнася до зона полов орган. Но по-малко от 6 часа преди вземане на намазка вземането на душ не е за предпочитане.
 • Да се въздържат от «похождений» в тоалетната-малко 3 часа преди процедурата.

Важно! При неспазване на правилна подготовка на защитата на намазка бъде безполезна процедура, така че не забравяйте да се грижи за изпълнението на посочените по-горе препоръки.

Самият процес на събиране на материал за анализ от пикочния канал е доста проста. Чрез използването на специални средства (тампон, сонда и други подобни) уролог ще вземе намазка от уретрата. Тази процедура ще продължи 2-3 минути.

Конкретно самият процес е следният: в канала на пениса се инжектира специален инструмент на дълбочина не повече от 4-5 виж Взети от материал от уретрата се нанася върху предметное медицинско стъкло. По-късно анализ на продукта е изследван в лаборатория, където се разкриват състава на микрофлора и наличието на скрити или активно развитие на инфекции.

Боли ли да взема намазка?

Най-честият въпрос сред мъже или момчета, на които беше осъден от превземането на намазка от уретрата — колко е болезнен процес. Нека да видим. Разбира се, трябва да се разбере, че въздействието на толкова эрогенную зона не може да бъде приятен. Степента на възпаление всеки човек е индивидуален, всичко зависи от степента на чувствителност на тази зона.

По време на въвеждането на специален инструмент болка е напълно поносимо, но при протекании никакви възпалителни процеси може да бъде достатъчно силна. Но струва си да се изчака, тъй като здравето е по-важно.

READ  Глюкозата в кръвта при мъжете: диагностика, норма и причините за отклонение от нормата

След като намазка мъжете почти винаги се оплакват от появата на някакъв дискомфорт или болка в главичката на пениса, което е съвсем нормален процес.

В рамките на кратък период от време болката преминава и всичко става както преди.

Понякога преди процедурата уролог провежда масаж някои области на интимни зони. Такава практика е насочена към облекчаване на болезнени усещания от процедури и получаване на по-голямо количество материал за анализ.

Важно! Като цяло, болка при вземане на намазка не е съществено и е допустим при здрави мъже, така че се страхуват процедури не си струва.

Оценка: показатели норма намазка

Расшифровывают анализ на резултатите само за специалисти. Правилно направена оценка на материал, получен при мазке, може да гарантира за откриване на инфекции и поставяне на правилната диагноза, а след това и лечение.

Основните индикатори на четката:

 • Lactic. Микрофлора в уретрата не се допуска наличието на повече от 5 на левкоцити в мазке. В случай, когато оценка показва, че нивото на левкоцитите над нормата, това означава наличие на течове известно на патологичния процес в пикочно-половата система. По принцип, колкото повече левкоцити в мазке, толкова серьезней инфекция или други неблагоприятни процеси.
 • Епитела. Количеството му се изчислява чрез преброяване на слущенных клетки от лигавицата на уретрата. При нормални показатели те могат да присъстват в материала, но не повече от 10 парчета. По-голямо техните наличието на символ за протичащи в пикочно-половата система-възпалителни процеси или други патологии. Заедно с броене на броя на белите кръвни клетки епитела определя на много заболявания.
 • Слуз. В материала на намазка в никакъв случай съдържа слуз, но ако си достатъчно много – това не е добре. Увеличаване на броя разпределени слуз символизира за поява на инфлуенца флора (диплококки, кандида и други кокки и т.н.). Ако освен двата предишни компоненти на четката, се увеличава и нивото на слуз, то тогава е вероятно, че възпалителен процес или някаква друга патология се провежда в остра форма или активно да се развива.
 • Микрофлора. Този компонент се разглежда много подробно и в широк спектър. По време на разглеждането на микрофлора удар специалист взима под внимание много от нейните компоненти и определя в норма ли всеки от тях. Като такива норми микрофлора, известни само на специалистите, така че нещо да се определи по него могат само те.

Важно! Независимо от това, дали знаете норми на показателите на компонентите на намазка или не, само уролог може да ви предпише лечение, което, между другото, ще бъде единствено правилен.

READ  Анализ на андрогени при жените: норма хормоните и причините за отклонение от нормата

Възможни заболявания

Получаване на представа за значението на линия, процедурата за неговото вземане и дешифриране на анализ, може да се обърне внимание на заболяванията, които могат да бъдат диагностицирани при пациента.

Във връзка с разглеждане и директно разговор с мъж анализ на резултатите помагат на уролог да изберете най-оптимално лекарства за лечение на никакви патогенни и инфекциозни процеси. Понякога намажете помага да се определи някои скрити инфекции, които в перспектива докарана на човек огромно количество проблеми.

Освен анализ на уретрата може да се наложи и някои други. Но конкретно на самия тампон помага за идентифициране на такива заболявания, като:

 • простатит
 • трихомониазата
 • уретрит
 • хламидия
 • гонорея
 • уреаплазмоз
 • някои полово предавани болести
 • възпалителни процеси

Заслужава да се отбележи, че може да се наложи някои повтарящи се сдач анализ, тъй като човек не винаги е в състояние напълно да изясни картината на проблема.

Полезно видео — Уретрит при мъжете:

В заключение, не е излишно да се отбележи предимствата на вземане на намазка от уретрата пред други процедури. И така, те са следните:

 • достъпност, намажете не скъпа процедура
 • ефективността се определя на около 90 % от всички възможни заболявания
 • простота и бързина на отдаване анализ
 • няма противопоказания

Научи го по-подробно, надявам се, ще сега не е толкова страшно да отиде за вземане на намазка от уретрата. Като цяло, процедурата не е силно болезнена и няма да има негативни странични ефекти. По-добре перетерпеть няколко минути от тогава се мъча в борбата с някаква болест.

Забелязали грешка? Маркирайте го и натиснете Ctrl+Enter, за да ни уведомите.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close