Трансплантация на коса: видове операции и мнения във форума

Загуба на коса – това в днешно време е бич за много хора, при това както за мъжете, така и жените. Още повече, той е чувствителен за тези хора, които имат грижа за косата и външния вид, това е част от професията.

Решение на този проблем е известно отдавна – това е трансплантация на коса. Но се появява много въпроси: какво е това, колко струва и на кого може да се извърши процедура, за кого е противопоказан, не боли ли тази операция, какви са приложими инструменти и технологии, има ли за трансплантация на коса форум и мнения? В тази статия ще се опитаме да отговорим на най-често задаваните въпроси.

Как се случва трансплантация на коса, и какво е това

На Практика трансплантация наброява вече около половин век. За първи път проблема трансплантация засегна още в Япония през 1938 г. и още през 50-те г. са били произведени първите операции. Тези процедури са станали преврат в козметиката и медицината, давайки възможност на милиони хора на Земята да се бори с дефект на външния вид.

Трансплантацията решава проблемите на хората, страдащи от косопад за определени естествени причини, а също и помага да се прикрият следи от пренесени наранявания, изгаряния, белези от неуспешни операции, сред които и лифтинг на лице.

Или просто човек реши възстановяване на гъстотата на косата в предната част (брада, вежди, мустаци) след татуажа, депилация, на някои заболявания. Днес има два основни начина за трансплантация на коса – безоперационный и оперативен. Ще се спрем на всеки от тях по-подробно.

Много хора са чували днес за тази процедура, но не разбират, за какво става въпрос. По принцип, и безоперационный и оперативен начини за трансплантация включва няколко основни етапа: събиране от донорского на терена и определяне на косата в мястото си на загуба. Разлика между начина се състои в опциите за извличане и инсталиране.

Оперативен начин

В този случай се прилага режещи инструменти. С помощта на скалпел отрежете лента от кожа, от донорского на парцела (обикновено в задната част на главата), откъдето се извличат косата, които се прилагат при трансплантация – графты.

Тези присадки, от своя страна, се присаждат на място, загуба на коса в малки разрези, които се правят с помощта на скалпел. И то на дарената част остава белегът размер 18-30 виж Постигне естествената плътност на косата по този метод е невъзможно, дори и проведе няколко подобни операции.

Безоперационный начин

Този метод на трансплантация на коса за първи път са започнали да се използват през 90-те г. на миналия век. Тази техника безпроблемна трансплантация, известна още като FUE machin (в нашата страна – от пфи), показва, че без хирургическа операция се извършва само на първия етап – екстракт от донор коса – присадки.

READ  Ксеомин, ботокс или развличам — какво е това

С директно извличане се извършва с помощта на въртящи се пробойников, размерът на които (1,7–5,1 мм) значително надвишава диаметъра на фоликула и като резултат за цял живот, както и след оперативен начин, остават следи – много малки белези на донорском сайта.

Графты са определени с помощта на пинсета в предварително направени разрези скалпел. При това смъртността на косата, не надвишава тази, която се постига с помощта на оперативен начин. И В двата варианта тя е около 60 на косата за 1 виж кв.

Освен това, в последния случай, на извършване на повторна операция не се окаже, заради силната травматизации дарените част, което няма да даде възможност да постигнем голяма плътност. Естествено, тези резултати са далеч от идеала, че ще на учените да направят по-задълбочени изследвания в търсене на разрешение на проблема.

Характеристики на безоперационной трансплантация на коса

Решението се намери в 2000-те години,, когато козметика обърна внимание на факта, че косата да израствам групи, и са до 4-6 корени, т.е. представляват фолликулярную група. На базата На това откритие са разработили нов начин за трансплантация, който обединява ръчно безоперационное връщането и трансплантация.

Това е цялата процедура за събиране се извършва ръце на хирурга, без да се използват каквито и да е механизми: обстригается кръвния парцел в задната част на главата и с помощта на специален инструмент, който представлява микротрубочку сечение на 0,4–0,8 мм, е по цялата площ на натрупват към тях най-здрави фолликулярные група, вече са готови трансплантатами.

Това е изключението дава възможност да не позволят повече травматизации корени, тъй като те не трябва да са нарязани на графты, а най-важното е, минимално увреждане на кожата, тъй като извличане на присадки се случва в горните кожни слоеве и не пречи на нервните клетки.

Самата трансплантация се случва с помощта на уникален инструмент – имплантера Choi, тя дава възможност за предотвратяване на предварителни разрези на мястото на установяване на: фоликули се спускат на определена дълбочина, под нормален ъгъл на растеж и наклона на косата.

И това все още дава възможност да се постигне естествена плътност трансплантируемых на косата (до 70 1 виж кв. на първи етап и до 130-150 1 виж кв. на следващия).

Напречното Сечение на игла имплантера се равнява на представителна микропанча. Целият процес отнема около седем часа с прилагане на местна упойка. Изключение хирургическа намеса спасява от усложнения след операция – нито синини, нито подуване, нито трайна загуба на чувствителност на кожата, нито белези.

READ  Подмладяване на лицето без операция след 60 години: функции методи

Неизбежните малки рани, подобни на пробиви от ваксини, без следа се лекува в рамките на 4-6 дни. В продължение На години, трансплантация на косата да се възстанови напълно и никога не отпадат (при липса на неблагоприятни условия: на радиация, нервни смущения, хронична липса на витамини, микро — и макроелементи и т.н., че в живота се случва много рядко).

Противопоказания за трансплантация

Макар да не съществуват абсолютни противопоказания за трансплантация, има редица относителни, освен същите, както и във всички други варианти на жизненоважни операции:

 • непоносимост към анестезия;

 • нарушение на сворачиваемости кръв;
 • психични разстройства;
 • възраст: трансплантация не е желателно хората на възраст под 16 години;
 • кожни заболявания;
 • заболявания на сърдечно-съдовата система.

Трансплантацията не се прави при някои психични заболявания:

 • Дисморфофобия е психично заболяване, включващо в себе си изопачено понятие за тялото си.
 • Обсесивно-компулсивно заболяване, което се характеризира с натрапчиви повтарящи се, на мислите си и на подходящо поведение.
 • Трихотилломания — болест, при която пациентът изпитва желание да пускам косата си.

Ако в последния случай е ясно, че трансплантацията на фазата на обостряне на заболяването е невъзможна, а след това първите две заболявания се смятат за противопоказания за трансплантация поради прогнозираното състояние на недоволство на човека от резултатите на операцията при двата си края.

Захарен диабет: хората, страдащи от това заболяване, са изложени на голям риск от инфекции след операции, защото има няколко клиники, които твърдят, че трансплантация на коса на тази категория лица е противопоказан. Технология HFE дава възможност да се направи трансплантация на коса при диабет, но с ограничение на броя на пересаживаемых групи фоликул.

Хората с болест на сърцето, толкова по-сърдечни импланти, високо кръвно налягане, при онкологични заболявания е необходима консултация от лекуващия лекар преди решението за трансплантация на коса.

При използване на оперативен метод на трансплантация на коса вероятни усложнения, които почти се изключват при технология HFE:

 1. Отвращение: винаги съществува риск, че операцията ще завърши с отхвърляне на импланта. Предвиждам реакцията на организма е невъзможно, но тази реакция не е физически увреждания.
 2. Случи, неизбежно което се появява при трансплантация на коса по оперативен начин, когато си със здравословна тила ще бъдат отнети не на отделни фоликули, а група (греди, ивица). Външен вид и брой на белези ще зависи от индивидуалните свойства на кожата на лицето и майсторството на хирурга.
 3. Послеоперационное изтръпване, което е свързано с увреждане на нервните клетки в донор на част или в областта на инсталацията, което има временен характер.

Отзиви на мнения и препоръки

Трансплантация на коса е доста сложна процедура, която изисква квалифициран подход. Както и при всяка друга хирургическа интервенция, операцията е свързана с риска в такива случаи, ако я произвежда слабо квалифициран хирург в неподходящи клинични условия. Не позволявайте това да се случи, може само избора на сертифицирани медицински заведения.

За трансплантация на прекарва два пъти на кожа. След първата операция се появиха отоци, задната част на главата е боледувал няколко дни, синини и торбички под очите. Остана белег, косата са се увеличили, но рядко, може би не е достатъчно трансплантация.

Втората трансплантация фуе правеше за «сгъстяване» на косата, упорито и дълго време е търсил, за коментари на този форум друга клиника. Лоскутный начин не се счита. Операцията продължила шест часа, че като цяло най-бързо. Почти не беше уморен.

След фуе не беше на отоци. За впечатления, е на небесата и на земята, за разлика от клапата. Благодарен и доволен, коса, перфектно са се увеличили и смъртността ме устройва. Жалко, трябваше първо да направя фуе.

Игор г. Москва

Трансплантация на коса – това е операция, и го препоръчвам на всички поред, не си струва. Когато може да се коригира ситуацията, с помощта на козметични препарати, т.е. ако плешивостта не прогресира или само в начален етап, тогава защо да го сменя? Е, естествено, ако имате блестяща плешив, тук едва ли нещо може да се направи. В този случай може и под скалпел.

Максим г. Киев

Пренесени по този начин косата в проблемните зони, не пада и не истончаются. Периодът на възстановяване при пресаждането е доста кратък и трансплантация косата расте през целия си живот. Трансплантацията на коса – това е един уникален начин, който има огромно предимство пред перуки, тъй като вие получавате новите си коса, аз, например, много доволен.

Андрей г. Ялта

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close