Мамопластика: възстановяване и отзиви след операцията

Съвременната жена отделя достатъчно внимание на външния си вид. И това се отнася не само лицето си, но и бюст. Предлагани от фармацевтичната индустрия от козметични средства не са единствената възможност, която ви дава възможност да закупите хубави гърди. Също така това допринася и редовно спортуване. Има и доста други решения на този проблем, която е от значение за повечето жени.

Сред тях следва да бъдат отнесени маммопластику, за която положително говорят много представителки на нежния пол, които го изпробвате върху себе си. При това се намира на доста такива, които критикуват метод, който е по-известен сред жените-на потребителите, увеличаване или пластмаса гърдите. Трябва да се каже, че това по никакъв начин не е свързано с риск за здравето.

И тук липсват противопоказания, които биха могли да се прояви под формата на странични ефекти в следоперативния период. Въпреки това, не всички жени могат да повярват на думата. Има такива, които никога не сте опитвали този метод и не представляват себе си, какъв резултат може да се постигне с помощта на него. Затова е разбираемо, защо те стават отрицателно настроени към маммопластике.

Според пластичните хирурзи, когато жена отива на толкова минимален риск, тя не само може да стане спечелила гърдите на правилния размер, но и да подобрите състоянието на здравето си.

Показания за операция маммопластики

Трябва да се каже, че мамопластика, отзиви за която основно положителни, не е само решение за тези жени, които са недоволни от размера на вашия бюст. За някои това е единствената възможност да се отървете от някои проблеми. На първо място този метод е доказано, че жените със следните патологиями:

 • липсата на млечните жлези, поради генетичен фактор;
 • развитието на тумори, които изискват премахване на гърдата;
 • наличието на ясно изразена недоразвитости тъкан на млечната жлеза;
 • асиметрия на гърдите, както и малформации на млечната жлеза, носещи вроден характер.

Но най-често до този метод прибягват тези жени, които искат да се отърват определен козметичен дефект:

 • корекция на формата на гърдата, деформира в резултат на бременност, кърмене или рязкото намаляване на теглото;
 • промяна на гърдите, което е свързано с възрастови изменения, основните провоцирующим фактор, който действа като облекчаване на подкрепа на свързващия апарат;
 • промяна на гърдите, причинени от провеждане на хирургични операции или получаване на травми.

Настрана от традиционната пластика на гърдите си струва редукционная мамопластика, която обикновено се предписва на жени, които са недоволни от прекалено голям размер на бюста и се стремят да им даде нормален среден размер.

Противопоказания за провеждането на операция

Подобна операция не е идеална, така че при него има някои противопоказания, които трябва да се вземат предвид, преди да се реши на подобна стъпка:

 • заболявания на инфекциозен характер, развиващи се в острата фаза;
 • патология на вътрешните органи, носещи хроничен характер, публикувани фаза на обостряне;
 • промяна на съсирването на кръвта, което може да окаже отрицателно въздействие върху здравето;
 • захарен диабет;
 • психични разстройства;
 • бременност и кърмене;
 • алергични реакции, провоцируемые прием упойка лекарства или отделни компоненти на импланти.

На първо място трябва да се откаже от маммопластики толкова жени, които ще раждат деца и кърмене.

Техника на изпълнение на операцията маммопластики

Още преди това като хирург пристъпи към адаптиране на гърдите на пациент, трябва да мине през пълна проверка. На база на резултатите се съставя пълна картина за състоянието на организма и е взето решение за целесъобразността на провеждането на хирургическа операция. На този етап На проучване специалист трябва да се изяснят няколко важни точки, свързани с провеждане на операция, да се обсъдят цените на различни манипулации, както и за решаване на въпроса с изглед пластика и размера на гърдите, която планира да получи.

READ  Элос епилация: за какво е необходима и какво е това

Етапи на операцията

По-добре да си представи как ще изглежда на пациента след операцията, е полезно да се запознаете със снимки на други пациенти, които вече са се възползвали от този метод на корекция на гърдите. Важното е, че операцията за увеличаване на бюста трябва да се извършва само в специализирани клиники от опитни хирурзи. Този начин пластика на гърдите изисква използването на обезболяване под формата на обща анестезия.

Преди да се пристъпи към операция, специалист отбелязва маркер контур линии, на които той ще се ръководи по време на извършване на разрези на кожата и меките тъкани. Обикновено подобни на етикета се нанася върху ненатрапчив участъци на кожата: под млечната жлеза, около ареолата, в околоподмышечной област.

След това се взима скалпел, с помощта на която да се изпълнява малък разрез, където след това се вкарва импланта.

Ушивка тъкани произвеждат слой след слой, благодарение на което може да ускори процеса на заздравяване, без страх от пропастта. Кожата се свързват с помощта на козметични шевове, след отстраняване на които не възниква произволно нещо забележими белези и белези.

Редукционная мамопластика

При жени, които планират да увеличат гърдите си, се запознават със снимка пациенток, които вече са подложени на себе си подобни хирургически намеса, то често това може да причини шок. Но в действителност в процеса на провеждане на редукционной маммопластики да не възникнат болезнени усещания или сериозна загуба на кръв. В същото време, тази операция се предвижда за своите нюанси.

Този метод пластика на гърдите се основава на създаването на радиални разрези от центъра към периферията на гърдите, което дава възможност за премахване на наднорменото количество мазнини или на жлезистата тъкан. По-късно се случва зашиване на кожата лоскутов, и тук е важно да се направи всичко така, че да гърди, придобити естествената си форма. Ако се наложи, нещо, което в някои случаи може да бъде проведена пластмаса зърното, предусматривающая го компенсира в централната област.

Рехабилитация след маммопластики

В случай успешното завършване на операцията пациента трябва да се проведе на 1-3 ден в болницата. След това му позволи да се върне у дома, въпреки това, че една жена може без отрицателни последствия да се върнат на работа и обикновен начин на живот, тя ще трябва да изчакате около една седмица. Период на рехабилитация протича без особени усложнения: най-пациенток, които са били подложени на подобна операция намеса, се сблъскват с известен дискомфорт, свързани с болевыми усещания в областта на гърдите. Това не е изненадващо, тъй като ще трябва да изчакате известно време, за да имплант в състояние нормално да се успокоят.

Препоръки за възстановяване на

Трябва да бъдете внимателни, като правите резки движения, тъй като това може да предизвика болка. Така че, за да не се сблъскат с такива, се препоръчва да бъдат изключително внимателни и по възможност да се сведе до минимум активен товар.

READ  Бадем пилинг за лице, описание на процедурите и мнения за него

Понякога една жена може да усети, че зърната са загубили чувствителност или дори вцепенен. Въпреки това, се вълнувам по този въпрос не стои, тъй като това е напълно нормално явление вече и след няколко седмици всичко ще се върне в норма. Определени промени може да се случи и с кожа, която може да обхваща гематомами или с отоци. Тези образование също са временни.

За периода на рехабилитация премина без усложнения, трябва да се придържат към препоръките на лекаря, на първо място се насладите на специално компрессионным бельо. Пациентите ще трябва да го носите в продължение на две седмици от момента, когато са били свалени конците. В продължение На един месец трябва да се избягват физически натоварвания и да се въздържат от посещение на сауна. На всеки 6 месеца трябва да се проведе преглед от лекуващия лекар.

Усложнения след маммопластики

Въпреки че по време на операция за уголемяване на гърдите не възникват особени трудности, но все пак по време на рехабилитационен период, може да възникнат някои усложнения.

 • Появата на алергични реакции, провокирани от имплантат, изразени под формата на отоци, акне в зоната на млечната жлеза и сърбеж. Ако пациентката е забелязал у себе си подобни симптоми, то трябва възможно най-скоро да се извърши операцията по извличане на протеза.

 • Некроза на млечната жлеза. Сред всички усложнения, които може да срещнете една жена, това е най-приятен. Провоцирующим появата фактор действа в нарушение на притока на кръв, а характерен симптом е некроза на част от тъканите на гърдите. Действия тук са напълно сходни — провежда хирургическа операция с цел извличане на импланта.
 • Асиметрия и деформация на млечните жлези. Обикновено подобни усложнения възникват в резултат на прилагането на нестандартни зъбни протези и неспазване на правилата за техника на операцията.

Избор на клиника и цените за операция

Заговори почти всяка клиника, която ръководи операции на пластична операция, пациентката може да се разчита, че тя ще помогне да се коригира големината на гърдите. Въпреки това, за да не се бърка със специалист, не трябва само да се обърне внимание на това, което в крайна сметка ще се постигне резултат. Има и други психологически и финансови въпроси, които също трябва да се вземат предвид. За повечето жени подобна стъпка може да стане невъзможно заради високите цени, които се предлагат клиники на подобна операция.

Често, когато жената не може да вземе решение за провеждане на операция за увеличаване или намаляване на гърдите, тя може да получи отговор, посещение на форум, посветен на маммопластике, където има доста коментари. Тези онлайн ресурси, полезни факта, че тук хората комуникират, които вече са преминали през тази процедура и могат да споделят за важни нюанси, свързани с маммопластики. Там можете да научите не само за сензация, която се чувства една жена по време на операцията, но и да получите препоръки, които трябва да се следват в рехабилитационен период.

Ценни са такива форуми и факта, че там може да се запознаете със снимки на преди и след операцията. След запознаване с подобна информация жена може да се разбере дали тя е необходима тази операция или тя ще им донесе само вреда и от него да се откаже. По форумите жените могат да се научат координатите на най-квалифицираните специалисти и разходите за провеждане на операцията.

Коментари

За първи път дойде на пластику година и половина. Естествено, в този момент, аз не мислех за децата и особено за храненето. Така че на мен нищо не останавливало. Целта, която съм преследовала — да приподнятую гърдите си в размер на повече от сегашното. В крайна сметка аз спрях избор на кръгли импланти. Въпреки това, и е моя грешка, тъй като трябваше да изберете една сълза форма протези. Самата операция е преминала без усложнения. Процесът на привикване към протезам отне много време — повече от месец.

Кир г. Москва

Отне ми много време, за да се реши на тази стъпка. Аз все се съмняваше, че ще ме вижда по шевовете, а аз това не обичам. Радвам се, че съм добър специалист. Тъй като аз още не е трябвало да се роди, операция прекарвали през границата, създаден под мишниците. Решаване на проблем с импланти, аз спрях избор на анатомични. Ето вече мина почти една година от момента на извършване на операцията. Протеза аз почти не усещам, а белези вече са изчезнали. Обемът, който получих, ме напълно доволни. На мъжа ми също е хубаво. За най-добрия може и да не мечтае.

Александра, г. Санкт-Петербург

Веднага трябва да се подготвят за това, че всичко това дава временен ефект, и тогава все още ще е необходимо провеждане на нова операция, поставяне на нови импланти и издърпайте кожата. И за повторна операция трябва да плати 2 пъти повече, отколкото първия път. Най-много проблеми ще ви тази операция онези, които чакат дете. Има риск, че това може да доведе до расползанию на гърдите и зърната. И след това гърдите вече не стане същата. Затова смятам, че не си струва загубата на време и пари. Използвайте онова, което ви е дала природата.

Виктория г. Владивосток

Операция за корекция на гърдите, по-известна като мамопластика, е един от най-честите методи, които позволяват на жената да придобие желания от вас размер на гърдите. И, въпреки че това може да направи жената по-привлекателна, не си струва, без преднамереност се реши на подобна стъпка. Трябва да имате предвид, че тази операция не е толкова евтина, така и недостатъци тя има. Така че преди да легне под ножа, вреди ще се консултира с опитен хирург.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close