Кератиновое изправяне на косата: цена, ревюта, снимки преди и след

Всички момичета, които са от природата прави коси, искат да те били къдрава, но не всички знаят за тези проблеми, с които понякога се сблъскват мадами с «кудряшками». В края на краищата, твърди, палав, къдрава коса са донесли много проблеми владелице. Опитайте се, да приведеш в ред и расчеши направления, които през цялото време норовят се заплете в един безформен и голяма плетеница. Защото изправяне на упоритите косми вярно за много момичета.

Има много начини да се приведе в съответствие палав кичур, но в тази статия ще ви разкажа за сравнително нова техника — кератиновое изправяне на косата, предимствата и недостатъците на тази технология, се учим на алтернативни и традиционни начини, сравни снимката на косата преди и след и отзиви за тази процедура.

Същността на метода изравняване с помощта на кератин

Човешките косми се състоят от оцветяване на природен пигмент меланин, на протеин, наречен кератин и вода. Директно структурата на косъма разумно обмислени природата и зависи от индивидуалните и наследствени особености на организма, принадлежност към определена раса. За промяна на структурата на косата кератиновое изправяне е, като цяло, еквивалентно предимства и недостатъци. При професионалния и правилен подход има струящиеся и красиви кичури може без вреда за косата.

Ороговевшие люспи, които са защита за косата на пръта, като внимателно въже господар на фондацията, се състоят от ороговевшего кератин. А вътрешен космения прът от мек кератин и на меланин. Косата може да бъде къдрава или прави, това зависи от разположението и характеристиките на крушки. Крушки къдрава коса имат малко по-друга форма, в резултат на това и защитен основа се намира на локонах малко по иначе, отколкото на преки косата.

Същността на изравняване с помощта на комплекс от минерали, масла, витамини, течен кератин, както и на агресивни химически вещества, се състои в това, че волосяная структура омекотява и получава пластичност. След което къдрици се изравни с помощта на висока температура. Специални клещи или утюжком. При охлаждане форма остава прав, къдрици изчезват.

Кератиновое изравняване на косата, за когото мненията са доста неясни, това е новост в услугите на елитни козметични салони. Защото трябва да разберете, не боли ли е тази процедура и може ли да помогне да опитоми lush къдрици.

Ефект на комплекс за изглаждане и възстановяване на косата

Рекламни и маркетингови реклами са разположени на комплекс за стягане и уелнес, който възстановява структурата на косъма. Нека да разберем в истинността на тези твърдения.

Всеки, който поне малко е запознат с химичните процеси, знаят, за да се омекоти структура на всяко вещество, трябва да молекулярни съединения, за да се вещество стана еластична и успя промяна на формата.

В ролята на смягчителя може да действа само вещество, което е агресивно към молекулярната комуникация, съответно, ние вече парцел за определен навреди, руши създаденото от самата природа. Но, може да бъде директно вещество-разрушител в кератиновом състав за привеждане в съответствие с естествен произход и е абсолютно сигурно?

Уви, това не е така. Подравняване на косата кератин се извършва с помощта на действия, формалдехид, вещество, което омекотява природен състава на косъма и го прави еластичен.

Формалдехид — това е агресивното химическо вещество, и не трябва да бъде повече от три на сто в някой козметичен препарат за коса. В големи количества това вещество може да унищожи волосяную структура, и те просто поломаются в корените. Ще излезе не привеждане в съответствие, както прическа «под нула», която във фризьорски салон по цени, много по-евтино, отколкото цялата процедура кератинового изравняване.

READ  Какво е това — ултразвуков пилинг на лицето?

Защото от четене на коментари за кератиновом лигавицата, гледайки снимката, където е следствие от подстригване «под нула», повечето просто се отказват от тази процедура. И напразно. Всяка новост изисква прецизно подход и изучаване. Тъй като ние не се отказваме от сапун, тъй като в него е алкална, а това вещество в големи количества може да предизвика изгаряния на кожата. Така е и в случая с привеждането в съответствие. Към всеки въпрос трябва да се подходи, изучаване на всички нюанси.

Състав кератинового на комплекса

Какви съставки са включени в комплекс и за какво трябва да се обърне внимание:

 • Кератиновое възстановяване и изправяне на косата със сигурност трябва да включва в себе си течен белтък от естествен произход кератин, той, всъщност, и запълва празнините между молекулите меко на косъма по време на привеждане в съответствие.

 • В скъпите комплекси могат да се добавят микрочастици коприна. Но цената им е на порядък по-скъпо на обикновените форми.
 • Количество формалдехид, не трябва да бъде повече от три на сто. Ако това вещество изобщо не е посочено в състава, произведено просто е хитър и от този комплекс трябва да се откаже.
 • Растителни масла, които са включени в състава на сместа, добавят по една формула, която има своя собствена всеки производителя. Като правило, това е овлажняващ и смекчаващи вината масло от авокадо, кокос, памук и лен.
 • Комплекс от минерали и витамини, може да бъде различен, зависи от марката, но със сигурност ред включва сяра, тя е съставен елемент на космения структура, мастноразтворими киселини, група от витамини А и е, които са отговорни за шелковистость и мекота на къдрици.

Понякога, четейки мненията за кератиновом лигавицата, просто поражаешься, че майстори, работещи в салони за красота, абсолютно не спазват обичайните правила, които трябва задължително да се направи още преди изправяне на косата.

Че е длъжна да направи козметик, за да се осигури на косата

Дори в луксозния и скъп салон не винаги се извършва задължителни за тестване и не отговарят на изискванията за елементарна сигурност:

 • Добър козметик със сигурност ще се поинтересува, дали пациентът захарен диабет и хормонални нарушения, при които този комплекс да изпълнява не е желателно.

 • Тест за коса на затлъстяване, стречинг, ниво на себум, сухота на кожата на главата.
 • Козметик е длъжен да проведе тест за чувствителност на космения покривка до формальдегиду. Това отнема малко време, за да гарантира целостта на кудрей. Също така трябва да се определи наличието на алергия. За привеждане на прегъване на лакът се нанася малко наркотици и чакат в продължение на десет минути, ако не за парене и покраснений, може да извърши процедурата.
 • При наличието на кожата на главата гнойни процеси, ожулвания, отворени рани, алергии и раздразнения на изравняване също не се прави.
 • В добро козметичен салон трябва да бъде избор на няколко комплекси — с различни лихвени количество формалдехид и състава на компонентите.
 • В идеалния случай трябва да се нанесе на работния препарат на незаметную част от косата и изчакайте 30 минути. След това процесът утюжком и гледате реакция, ако всичко е наред, тогава можете да използвате този комплекс. Кератиновое изравняване на косата, ползите от който не трябва да се подценява, трябва да се извършват в съответствие с всички инструкции за използване на работното състав.

Има постановки, където вместо формалдехид използват други активни съставки, които размягчают волосяную структура, но какви конкретно, производителят запазва в тайна, така че поверим на думите им. Освен това изравняване се задържа съвсем кратко и има подозрение, че това е само набор от омекотители компоненти, които дават възможност да се изпълни гореща полагане на няколко седмици, но не повече.

Кератиновое изравняване на косата, както се вижда на снимки преди и след, просто изглежда впечатляващо, но толкова ли е устойчив ефект и колко е достатъчно тази скъпа процедура?

Кичури около остават прави до пет месеца, но трябва да се помисли, че ще започнат да растат все същите, близнак, къдрава и упорити къдрици. Защото за да се коригира трябва да бъде повече от веднъж месечно. Това зависи от характеристиките на скоростта на косата.

Видове кератинового изправяне на косата

Кератиновое изравняване на косата ревюта, снимки преди и след, всичко това, разбира се, са впечатляващи, а заедно с обещаваща реклама, така че просто искам веднага тече в салон. Но нека да видим, може ли да промените волосяную структура, без да използват активни химически компоненти?

Уви, не. Колко било произведено нито позиционировал комплекс:

 • Изправяне на наномолекулярном ниво — това е височината на рекламно-творчески. И наистина, един производител не се лъже, той променя структурата на молекулите на косата с помощта на тиогликолята ацетат.

 • Бразилско — в този комплекс като активна реагент се прилага натриев хидроксид концентрирани. Защото изправяне на настольно дълго време е била пазена, но космите стават много сухи и крехки, поради загуба на влага.
 • Американско — без използване на формалдехид. Наистина, в състава на активен компонент е алкален оксид гуанидина. Тя всъщност е по-мек променя молекулярни съединения, отколкото останалата част вещества, но химичният състав все още е там.

Но кое момиче приятно ми е да чуя всички тези заумные химически формули и имена. А ето, техника, японски самурай или оригинално бразилско изправяне — вече приятно. И ако все още гарантират пълното запаивание и възстановяване на косъма — това изобщо мечта.

Но какво означава запаивание — това е само подреждане с помощта на висока температура. Ние това запаивание ежедневно правим у дома с помощта на гладене и плойки, но с по-ниска температура.

Кератиновое изправяне на предимства и недостатъци

Какво е безспорен предимство на този изправяне на къдрава и твърди косата:

 • Комплекс за грижа насища косата с влага, те изглеждат здрави и блестящи.
 • Косата става мека, копринено гладка, перфектно подредени в прическа, но само при професионален и компетентен выпрямлении. Тъй като неквалифициран подход гарантира слаби последици от това изправяне.
 • Косата е лесна за расчесываются и не предоставят на ежедневните проблеми с инсталацията.
 • Текущи грижи, необходими и след изравняване, и стимулиране на здравословен блясък и плътен светъл цвят на косата.

Има и недостатъци, за които също трябва да се каже:

 • Случва се така, че чупливи и тънки, толкова по-боя за коса, могат да деформират и дори обломаться на лозата. Именно поради тази причина е нужен тест в отделен локоне, за да се определи индивидуалната реакция.

 • За да има точно този ефект, който рекламира козметичен салон — «Идеалното кератиновое подравняване на снимка преди и след», научете компания-производител на козметични продукти, която се използва в салона на вреди ще поиска при козметик сертификат, който позволява да работят с това лекарство.
 • Суха и изтощена коса след кератинового изравняване, отзиви за които може много често да се намира, това е много висока температура на гладене, передержка състава на прядях или резултат от неправилно избраната процента на активното вещество. Защото трябва сериозно към избора на майстор, в дома на тези козметични процедури не дават гаранция непокътнати и здрава коса. Не трябва да се колебаеш се интересувам от отзиви за извършената работа на помощника, и да общуват с хора, които са доволни от выпрямлением този специалист.

Немаловажен и компетентни грижи за косата след изправяне. Трябва да забравите за брашингах и щетках. В идеалния случай трябва да си купите дървени или костни рядък гребен, той ще запази волосяную структура и осигурява в продължение на дълго време идеална гладкост направления.

Специалист е длъжен да даде изчерпателни съвети за грижа. С оглед на състава, с помощта на които е направено изправяне, трябва да се избере и специален комплекс за коса — омекотители, шампоан, коса и балсам.

Трябва да забравите за хлорирана вода, морски купаниях и горещо фене. Както и всички шампоани с активни химични елементи и силикон.

Не трябва да се страхуват кератинового изправяне на косата, това ще доведе до много приятни емоции, ако е направено професионални препарати и ръцете на опитен майстор. Може за няколко месеца да забрави за тях с путающимися и палав локонами и порадоваться послушни копринена и гладка коса.

Кератиновое изправяне на косата

Не ми хареса резултатът след процедурата, тъй като косата са силно падат. Както после се оказа – аз имам слаби космените фоликули, и това бе причина за загубата. Косата са много тежки. Ето сега седя, чакам, когато таблетката кутия действа. Вече два месеца ходя с выровненными, но «оскъдни» коса.

Марина г. Москва

Обърнете внимание на специалист! Не трябва да се пренебрегва съвет майстор! На свой риск и страх е направила тази процедура. В резултат на това доста дълго време страда от главоболие, тъй като таблетката на мен лошо подействовал. Козметик каза, че това е вид алергия и че аз изобщо не трябваше да се забъркваш с формальдегидами! Силно разстроен, тъй като самият ефект на изправяне много ми хареса.

Vic г. Самара

Аз съм абсолютно доволен выпрямлением. Всичко мина чудесно, нали четь уморен, седна на един стол, тъй като самият процес продължи почти четири часа. Имам коса до кръста, но когато аз ги выровняла, а след това се оказа, че косата почти до коленете му. Трябваше да се отсече моите скъпоценни къдрици. В продължение на четири месеца са минали и ефект, като че ли само преди няколко дни от салон дойде.

Оксана г. Киев

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close