Какво е ботокс за коса: последиците от лечение и прегледи

Думата Ботокс, може би, всеки се намира в ухото. Поредната поп-певица — накачала ботокс в устните, поредният политик избрал Ботокс за премахване на гънки между веждите, така че там — служител по време на работа и че от време на време прави инжекции с Ботокс.

Тази популярност на подмладяване с помощта на ботокс е много просто да се обясни с почти мигновени ефект и е относително по-ниска стойност. Но в действителност той работи и защо му започва да се използва за лечение на косата (и такъв ли ботокс се прилага за коса, както и за лицето) — знаят съвсем малко.

Защо е толкова популярен ботокс и какво е това

Препарат, който е известен под името ботокс — това е нейротоксинный протеин — ботулотоксин, го произвеждат от група бактерии Clostridium botulinum. Ботулоксин — едно от най-трудните връзки протеин, който се синтезира от живи микроорганизми.

Историята на използването на ботокс е отишло много етапи — от быстродействующего смъртоносна отрова, която причинява нервна парализа, до медицински медикаменти, използвани в микродозах.

Широко разпространение и употреба на ботокс дори въпреки факта, че до този медикамент се случва пристрастяване се дължи на уникални качества токсин.

Ботулотоксин, когато влезем вътре нервните влакна, създава мембрана някакъв канал, през който минава бързо токсин (в това е почти незабавен ефект) действа на фолликулу, на молекулярно ниво.

Ето защо ботокс често се използва като транспортен канал, който отвежда дълбоко в клетките на полезни вещества. Никой не се изненада ботокс за кожата, но ето за коса лекарството са започнали да се използват сравнително не толкова отдавна.

Идеята за прилагането на ботокс за коса хрумна арабски учен, който уверява, че е създадена от тях средство — подобрява шелковистость, еластичност, напълно възстановява повредени къдрици, а също така им придава мекота, лекота, обем и блясък.

Главен акцент са направили на специални свойства на препарата, който е отличен превозно средство, може да се достави в космения прът (кортекс) аминокиселини, витамини и протеини.

Освен това, именно, ботокс, както твърдят експерти, дава възможност за максимално дълго време да запази в фоликул полезни вещества, дори с условието за постоянно миене на главата.

Първите кого удосужилось опиташ одобрение на арабските учени са станали испанка и френски, където само за първия месец след реклама на лекарството е произведено и реализирано повече от един милион ампули с ботокс.

Така ли е в действителност, че се намира в наркотик, който се нарича ботокс за коса, тъй като всъщност се отразява на състоянието и каква е разликата от подобно лечение, например, ламиниране, — нека да се изчисти.

READ  Процедура парафинотерапии — какво е това и как се прилага

Характеристики на препарата

Принцип на работа и технологията на botox, която е описана по-горе, се основава на утверждениях арабски козметика.

В действителност, всичко изглежда не е съвсем така. Името е там, но ето най-ботулотоксина не. Името на ботокс за коса — това е рекламен ход, който доста успешно се прилага за насърчаване на лекарството и раскрученного популярна марка.

Под запомнящо се и ярко име и привлекателни и с малко пари, не е ботулотоксин, а абсолютно друго вещество, а именно — на молекулата на интра-silane. Тази молекула се отнася до органическо-молекулярному предвид и има уникалната възможност да проникне в кортекс и се натрупват в него.

Какво чудно, молекула, интра-silane, която се прилага в медиите, променя своята структура по време на овлажняване или изпаряване на влагата и от линейна се превръща в широка.

По този начин молекулата на интра-silane, за сметка на възможността за преобразуване на структурата и способност за трансфер на хранителни елементи, вградени в косата кератин и се променя, обогатяване го, като променя структурата отвътре.

Към днешна дата лекарства, които съдържат интра-silane под търговски марка ботокс, направени компании: KALLOS HAIR BOTOX, FIBERCEUTIC L ‘ OREAL, HONMA TOKYO, KASHMIR KERATIN HAIR SYSTEM.

Процедура за използване на ботокс за коса

Резултати и ефект след употреба на botox — се провеждат в няколко етапа. Производителите на лекарства гарантират:

 • да се отървем от разцепени крайща;

 • послушни и здрави къдрици;
 • укрепване на фоликула;
 • лесно полагане и обем от корените;
 • усиленият растеж;
 • предотвратяване на оплешивяването.

Ефект постигат благодарение на компонентите в резултат на процедура доставляющихся в корен и прът на косата и захранващите ги вътре.

Но в действителност, в резултат от използването на botox трае 2-5 месеца, това зависи от състоянието и структурата на косата. Ботокс, както и ламиниране на коса, се различава кумулативен ефект.

Тази процедура може да се извърши в салон или в домашни условия, чрез закупуване на ампула един от по-горните производител. В косметологическом салон ботокс ще струва около 2500-4 хиляди rv Това зависи от дължината на косата.

Разходите за използване в домашни условия на лекарството ще струва по-долу. Това се определя от цената директно на лекарства, за които нататък ще говорим.

Очевидно е, преди да придобие ботокс за коса, дори и за употреба у дома е доста прилично — за предпочитане отидете в салон, за да се разбере как правилно да извърши процедурата самостоятелно и колко тя ще е ефективна.

В салона на процедурата се състои от следните етапи:

 1. Почистване на косата. Косата за почистване с шампоан за дълбоко проникване за премахване на прах, секреция на мастните жлези и остатъци стайлинг.
 2. Нанасяне на ботокс — първи етап. Косата се разделят на няколко части и се обработват наркотици ботокс — по цялата дължина равномерно (с помощта на спринцовка или директно от ампули).
 3. Парен ефект. На главата си превръзка шапчица, която осигурява парен ефект. След това косата се загрява климазоном или сешоар.
 4. Изплакване. По-късно тридесет минути шапчица почиства косата и ополаскиваются.
 5. Нанасяне на ботокс — втори етап. След това лекарство се прилага само в корените на главата и се втрива в кожата. Това създава преминаването на хранителни вещества към фолликулам на косъма, укрепване на подобряване на кръвообращението. След това косата се подрежда по желание на пациента (остават в същия вид или се изправи).

Цената на ботокс за коса в москва салони за красота (други градове приблизително в същата ценова политика) е:

 • 1800 r. и по — къса коса (до 6 см).
 • 2800 р. и по — средни (6-18 см).
 • 3300 р. и по — дълги (18-55 см).
 • 3800 р. и по-горе — над 55 виж

Първоначален резултат се запазва до десет промывок, а след това с течение на времето излиза нищо. Процесът има кумулативен ефект и при желание процедурата може да се повтори, но не по-рано от след две седмици. През лятото ефект се запазва по-лошо, отколкото през зимата — заради повишена активност на слънцето.

Трябва да се разбере, че ботокс за коса — това е лекарство, което се състои само от химични елементи. Ботокс създава прекрасни естетически ефект, но тук е въпрос на клиничното действие е отворен.

След проведената процедура, както и след ламиниране — за предпочитане е да използвате безсульфатные нежни шампоани.

Противопоказания и показания за провеждане на процедури

Големи показания за употреба на ботокс за коса, не съществува. За растеж и загуба все пак е по-добре да се използват ботокс в ампули. В коментарите можете да видите, че ботокс може да помогне при алопеция жени и мъже — но това е съмнително твърдение.

От естетични начини от оплешивяване, по-подходящи за мезотерапия космения част на главата, в този случай лечебен коктейл се инжектира специално под кожата, като по този начин се доставя директно до фолликулам на косъма.

Ботокс е подходящ предимно за тези, които се опитват да подобрят външния вид на косата: да им даде шелковистость, гладкост, блясък, да се възстанови след продължителен оцветяване.

Противопоказания за употреба. Тази процедура е забранено кърмещи и бременни жени, а също така не е препоръчително да я използвате момичета по време на менструация.

Ботокс за коса — изводи и коментари

Козметика в един глас твърдят, че ботокс за коса — абсолютно безопасен препарат, който не води до пристрастяване или усложнения, както и козметични компании произвеждат за използване в домашни условия.

И все пак, бъдете внимателни, като се упражняват за нанасяне на препарата върху главата си — и ако усети че нещо не е нещо, веднага изплакнете лекарство. Повечето момичета в коментарите разказват за това, как в началото беше доста страшно да отида на тази процедура, но след консултация с козметик стана ясно, че е желателно да се възползват от тази услуга.

В резултат на ефект се получава просто превъзходно. Косата става блестяща и мека. Също така почти не се появява проблеми по време на вържете направления. Всички, които са направили ботокс за коса, говорят за това, само положително, тъй като дори и след честото миене на главата полученият резултат остава на същото ниво.

Идеята с помощта на ботокс възстановяване на косата ми предложи приятелка. Тя прави тази процедура в салона, а бих искала да опитам в домашни условия. Придобити набор от няколко ампули – просчитала, че така е много по изгодно.

Трудности с прилагането на не се появи и косата имаш здрав вид, всеки косъм като «запечатани», особено в краищата. Косата не преди и не секутся. Хареса ми!

Vic г. Москва

Обичам да се грижат за косата си, защото е решила да опиташ с ботокс, почитав множество положителни отзиви. И в действителност, ефектът не може да се сравни с нито защита, нито с ламинированием! Струва по-скъпо, да, но мисля, че си заслужава!

Марина г. Киев

Придобити готов комплект, смутил само миризма на лекарството. И така, всичко е добре, косата блясък и гладки, а резултатът да се проведе преди няколко смываний. Реши да се подложи на пълен курс процедури и след това да се оцени ефектът!

Daniella г. Самара

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close