Терени на энтеробиоз: като се явя и като се вземат анализ при възрастни и при деца

Терени на энтеробиоз е анализ на изпражненията, който е предназначен за откриване на паразити pinworms. Паразити pinworms са хелминти, проявяващи се чрез сърбеж на задния проход и заболявания на червата. Причиняват болестта энтеробиоз малки червеи.

Pinworms имат дължина, която не превишава 1 см, и в повечето случаи сами краищата им са леко остри форма, а други — закръглена.

Оцветяване на тези паразити могат да бъдат различни — например, бяло или напълно черно. В зряла възраст, хелминти обрати или пълзи.

Дейност на паразити, преминава през времето, за което женските пълзят по ректума, а след това да попаднат върху кожата близо до аналния отвор. При човека тя предизвиква сърбеж и значителен дискомфорт. В кожата на хелминти снасят яйца, и в края на краищата умират. Голяма вероятност от заразяване с энтеробиозом възниква когато докоснете до неподходящи теми, а също и с немити ръце. Ако детето ще стане притрагиваться или надраскване на кожата в областта на ануса, това също ще доведе до инфекция на червея.

Освен това, мръсно бельо, спално бельо, хлебарки и мухи, също може да предизвика энтеробиоз — в първите два случая това се дължи на които има яйца, които са попаднали там чрез заразения човек. Энтеробиозом могат да се заразят отново през аналния отвор — в такъв случай паразити действат вече в червата.

Както вече беше казано, на терени на энтеробиоз предвижда откриване на pinworms, намиращи се в човешкото тяло. Точността на анализ е 50%, което надхвърля резултатите от обикновения анализ на изпражненията. За подобряване точността на анализиране на до максимално ниво, трябва да се извършва два или три пъти с прекъсвания за няколко дни.

Заслужава да се отбележи, че най-често в човешкото тяло са открити именно pinworms с хелминти. По тази причина, без да носи остъргване на энтеробиоз не може да направи почти всяка организация, независимо дали това е детска градина, болница или училище. Най-често терени правят деца на всяка възраст, независимо дали грудничок или тийнейджър.

Изследването се извършва в клиника. Освен посочените по-горе остъргване съществуват и други методи за откриване на pinworms — това е анализ на изпражненията за яйцеглист и изследване на кръвта за предмет на наличието на антитела срещу паразити.

Терени на энтеробиоз и анализ на изпражненията за яйцеглист се извършва тогава, когато има признаци на заразяване с паразити, при приемане на детето в определен период от детско заведение и за клиничен. Освен това, провеждането на диагностициране е необходимо за получаване на помощ в басейн и при настаняване на човек в болницата.

За да се определи наличието на клинични признаци на энтеробиоза и да изпратят човек за извършване на анализи на това заболяване, трябва да се знаят тези най-клинични признаци. Заразяване с продължителност от дванадесет до четиринадесет дни.

През това време паразити достигат зряла възраст и да снасят яйца. Както вече беше съобщено, энтеробиоз се проявява чрез сърбеж на ануса и наличието на дискомфорт. Към това можете да добавите вашата млечница, зачервяване около аналния отвор, е проява на интерес в своите полови органи, вульвовагинит (при момичетата) и уретрит.

Ако в човешкото тяло присъстват значителен брой pinworms, след това у човека се появяват признаци на недостатъчност на храносмилането, което води до дисбактериозу, метеоризму, увеличенному образуването на газове, нервност и неперевариванию хранене.

READ  Как да разпознаем уретрит: симптоми и начини на предаване

Ако говорим за иммуноферментной диагностика, тогава тя се извършва тогава, когато човек се наблюдават подуване на корема, сърбеж в аналната област, дълго липса на апетит, нарушение на работата на червата, бледост на кожата, отпадналост и дълги запек.

За да се появи основание за извършване на анализ на энтеробиоз, достатъчно няколко симптоми. Също така не бива да се пренебрегва диагностични признаци на заболявания, които се проявяват с камъни в мочевыводящем тракт, намаляването на нивата на хемоглобина, увеличение на броя на левкоцитите, цистит и възпаление на бъбреците и на надбъбречните жлези.

Ако един мъж има сексуална импотентност, простатит и клинични признаци на аденом на простатата — това е повод за загриженост за наличието на pinworms в тялото си. Причини за извършване на остъргване на энтеробиоз при жените служат болезнени усещания по време на менструален цикъл, миома на матката, мастопатия, фиброми и възпаление на яйчниците.

Терени се извършва при възрастни и деца, които имат ярко изразени симптоми на заболяването:

  • Нарушение на здравословен сън и сърбеж на задния проход. Цялата работа е в това, че тези хелминти снасят яйцата си в кожата около слабините точно в нощта, поради което възниква дискомфорт.
  • Детето твърде много се интересуват от собствените си полови органи.
  • Кожата кръг на перинеума, придобива червен оттенък.

Има вероятност дестинация «бариерен» за диагностика, който е в група за предотвратяване на заразяване в по-големите детски колективи. Провеждането на тази диагностика изискват при пристигане в различните институции, независимо дали това е детска градина или болница. Освен това, резултатите от анализа трябва при оформянето на различни документи, като медицински книжки, помощ в басейн или екскурзии в санаториум.

Энтеробиоз: анализ, като дари и как да се подготвим за изследване на

Една седмица преди провеждане на анализ трябва да се откаже от прием на антибактериални средства, противодиарейных лекарства и рициново масло.

За да се гарантира висока точност на анализа, трябва да се събира материал след 30 минути, след процеса на дефекация. Температура при съхранение на анализ трябва да бъде 4-8 градуса. Да се съхранява на анализ трябва да бъде не повече от 8 часа. На контейнери, съдържащи материал, са инициали, фамилно име на пациента, датата на раждането и точния час на събиране. Ако човек е открит энтеробиоз, анализ, като отдават, което ще кажа на лекар, може да се извършва не само в болницата. Това може да се направи и в домашни условия. Удобни добре е да направите това с помощта на тиксо. Техника на изпълнение на процедурата е съвсем проста.

Първо, бебето заема позицията, лежи на лявата си страна с гащите. След това, с помощта на палеца и показалеца си трябва слайд по задните части на детето. Самозалепваща се лента за няколко секунди следва да се приложат на гънки около аналния отвор. След това лентата приклеивают на стъкло и следят, за да не се появяват мехурчета въздух. След това се поставя в стерилен контейнер. Втори метод: използването на покрива с памучна свещ пръчки.

За тази процедура е необходимо да има специална ватную пръчка, която на външен вид е по-дълга от обичайната козметична, стерилна колба с плътен капак и глицерин. Всички тези атрибути може да се купи във всяка аптека. Детето също лежи на лявата си страна, както и в първия случай. Навлажнена с ватную пръчка глицерин и правим няколко петна с гънките на ануса на бебето, раздвинув задника палеца и показалеца.

READ  Воднянка в тестисите дете: операция, прегледи и усложнения в следоперативния период

При поемане на удар трябва да бъде леко надавливать на клечка. След тази пръчка се поставя в колба. Полученият по този начин домашно анализ ще бъде достоверен само в продължение на 2 часа, така че трябва да побързаме да го доставят в лабораторията. За следващия ден ще бъдат готови резултатите от анализите с рекорд на лаборанта: открити яйца обезпаразитяване, или яйца обезпаразитяване не е намерен.

Терени на энтеробиоз: как да се вземат при възрастни и при деца

Терени на энтеробиоз, като се вземат при възрастни и при деца този анализ, може да се посъветва специалист. Материал с перианальных гънки става два варианта:

  1. Залепваща лента и предметное стъкло.
  2. Ватная пръчка и контейнер.

При вземането на материал в домашни условия тази процедура струва да се повери на някого от близките членове на семейството.

Преди да вземат намазка не забравяйте да измиете ръцете си и да поставят стерилни ръкавици. Пациентът, на когото е взето анализ, може да отнеме два варианта разпоредби: да лежи по корем, или състояние, нагнувшись напред.

За да получите достъп до анальному дупката на пациента се иска най-слайд на хълбоците ръце. Стерилни медицински контейнер, който се продава в аптеките по-евтина цена, могат да съдържат в себе си или ватную пръчка, или специална мистрия. Вскрывая контейнер и се достига ватную пръчка, бъдете внимателни и не докосвайте краищата на съда. Цялата процедура се състои в това, че един пръстен пръчки няколко пъти прекарват около аналния отвор, внимателно лек натиск върху пръчка, а след нея се поставя в контейнер и плътно затварящ се капак.

Алтернативен вариант е използването на самозалепваща лента и обективни стъкло, когато е назначен на терени на энтеробиоз. Как да се вземат при деца материал по този метод? Пациентът е в същото положение. Етапи на процедурата са подобни на първия вариант, само материал с гънки аналния отвор се приема тиксо, което прилича на лепенка. Целия необходим инструментариум за провеждане на анализ трябва да се купи в аптеките.

Преди да извлича предметное стъкло от комплекта трябва да си измия ръцете и да поставят стерилни ръкавици. На обективна предното стъкло е залепен филм, който внимателно се отделят от стъкло и клеят на перианальные гънки. След това леко приклеивают обратно на стъкло, за да не се образуват мехурчета. И лепкава лента и лепкава стъкло трябва да са стерилни по време на изпълнение на процедурата.

Намажете на глисти може да се вземе със специален маджун, при тази процедура се извършва по следния начин: намажете с перианальных гънки се приема с шпатула, след това шпатула се прилага към лепкава лента, лента клеят на предметное стъкло. В края на процедурата всеки контейнер се подписва и се доставя в лабораторията за анализ. В детската клиника на сутринта, с помощта на самозалепваща се лента, се извършва на терени на энтеробиоз.

READ  Как да се увеличи подвижността на сперматозоидите: основни техники при намаляване на активност

Как да се вземат при деца материал в клиниката? Също като у дома. Процедурата не носи детето на болезнени и неприятни усещания.

Единственото условие: да не извършва хигиенни дейности преди самата процедура. Резултатите от анализите на энтеробиоз с перианальных гънки ще бъдат готови за следващия ден. Валидността на този анализ е 50%, валидността прост — 15%. За провеждане на анализ на стандарт ще се нуждаят от 1 ден. Още на следващия ден ще бъдат готови резултатите с интерпретация на лаборанта.

Анализ на энтеробиоз: оценка на резултатите

Анализ на энтеробиоз е валиден в продължение на 10 дни. Трябва да се вземат предвид, това е само в случаи на преминаване на друго проучване. Цялата работа е в това, че има и други тестове, резултатите от които са валидни в продължение на няколко дни.

Затова трябва да се знае предварително колко е валиден резултат на анализ на энтеробиоз, за да не се наложи отново да отида до тоалетната и се покрива с памучна свещ пръчица да вземат материал от ректума. От първия ден на забавяне на анализ на вероятността от неговото сигурност ще намалее. При не спазване на правилата за хигиена на заразяване энтеробиозом е възможно дори и при процедурата за събиране на анализ. Спад в действителност анализ на резултатите се дължи на интервал от време от заразяването до събиране на намазка. Ключово значение в това има жизнен цикъл на pinworms. Яйца паразитарного гельминта попадат в организма на човека, се заселват и развиват в червата. На 3-4 седмица след заразяването, половозрелая женско pinworms започва да зидария на яйца в областта на аналния отвор.

Ако намажете бе направена преди тези седмици — паразити не бъдат открити в изследването. По този начин, ако имат симптоми на глистной нашествия и резултати, получени от изследвания на энтеробиоз отрицателни, а след това силно се препоръчва повторно изследвани. Златен стандарт, се считат данните, получени след три пъти изследвания с интервал между анализи на 2 седмици.

Ако анализът на энтеробиоз положителен и пациентът открити яйца на глисти, трябва незабавно да се консултирате с лекар. Лекарят ще ви предпише подходящи противоглистные лекарства, които също трябва да се вземат всички членове на семейството на пациента. Лекарства за пациента и неговото семейство са възложени индивидуално.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close