Лечение на рак на простатата: терапия при рак на простатната жлеза и тяхната ефективност, мнения и цени

В съвременната медицинска практика се формират определени стандарти за лечение на малигнен тумор на простатната жлеза.

Обикновено, след поставяне на диагнозата локален рак на простатата като одобрените методи се предлага операция радикална простатектомия, брахитерапия, лъчева и хормонална терапия и динамично наблюдение.

Целта на радикалната простатэктомии е в пълно отстраняване на тъкан на простатата, често с регионарными тазовыми лимфоузлами, преследвани от отворен или лапароскопическим начин.

Брахитерапия е да се въведе в раковите клетки на изотопи, които правят по-чувствителни тъкани тумор на ионизирующему радиация, с последващо облъчване.

При рак на простатата, който излиза извън орган, при наличие на метастази за лечение се прилагат хормонални препарати, предназначени за потискане на мъжкия хормон тестостерон, както и прилагането на цитостатических лекарства.

Рака е диагноза рак на простатата кодира), където:

 • T — tumor — разпространението на тумори
 • N — nodulus — метастази в регионарные лимфни възли
 • M — metastasis — отделени с метастази

T или разпространението на тумора има 5 възможности:

 • T0 — тумор не е открита
 • Т1 — местна
 • Т2 — в рамките на орган
 • Т3 — покълва капсула
 • Т4 — покълва в съседни органи

N или метастази в лимфни възли има четири варианта:

 • N0 — лимфни възли интактны
 • N1, 2, 3 — различна степен на выраженности метастазирования в регионарные лимфни възли

M има само 2 варианта, M0, когато далечни метастази не, и M1, когато те има.

Също така съществува и кодиране на Nx или Mx, когато данни са недостатъчни за точно определяне на етап или диагностика трудно.

Моля, обърнете внимание

Лечение на рак на простатата с метастази и без да има значителни различия. Забелязано е, че след премахване на основния тумор на клетките на метастази, когато има такива, «повишаване на главата» и развитието им се случва по-активно, отколкото преди операцията. Затова при наличието на метастази само в регионарные лимфни възли при операцията се извършва с общ лимфаденэктомия всички налични регионарных лимфни възли с последващо облъчване или химически интервенции.

При наличието на далечни метастази, както и за рак на простатата се характеризира метастази в костите, може би прилагане на хормонално лечение, системна химиотерапия в комбинация с хирургично лечение или без него.

 • Като се пребори с рака на простатата? С участието на всички възможни методи и постижения на съвременната медицина, под контрола на лекар и за предпочитане в по-ранните етапи.
 • Как да се облекчи болката при рак на простатата? Негативно облекчение на болката при рака на простатата се извършва с помощта на наркотични и неопиоиден аналгетик, по предписание на лекуващия лекар.

Лечение на рак на простатата при възрастните мъже, особено в старческом възраст, представлява сериозна трудност:

 • В случай, че оперативното лечение представлява сериозна заплаха за здравето на пациента или ако той има и други заболявания с неблагоприятна прогноза. Това може да има сериозни проблеми на сърцето, кръвоносните съдове, декомпенсированная сърдечна недостатъчност, болест на централната нервна система, като например инсулт или други онкологические заболявания.
 • Ако очакваната продължителност на живота на пациента по-малко от 5-10 години или тялото е силно отслабена. Като се има предвид бавното развитие на този вид тумори, този пациент се препоръчва динамично наблюдение и палиативни грижи.

Моля, обърнете внимание

Радикална простатектомия, както и други сделки под обща анестезия не се препоръчва за провеждане при пациенти на възраст над 70 години, но тази препоръка изисква индивидуален подход.

Неоперабельным се счита за тумор, характеризиращи се със симптоми на рак на простатната жлеза 4 степен, в случаите, когато има значително разширяване на съседни органи и наличието на далечни метастази. На помощ на такъв пациентите идват всички паллиативные дейности за забавяне на растежа на новообразувания и поддържане на функционирането на организма.

Как за лечение на рак на простатата с помощта на хормонална терапия

При наличието на разпространените метастази на въпроса «как се лекува рак на простатата» може да се реши с помощта на хормонална терапия. С помощта на хормонална терапия не элиминируются туморните клетки, но значително се потиска растежа им.

READ  Операция за премахване на хемороиди: как премахване на хемороиди, техники на намеса, на стойност

Факт е, че една от причините за развитие на рак на простатата може да бъде голямо съдържание в кръвта на тестостерона, също така той стимулира растежа на тумора. Неговото отстраняване на андрогени от тялото или блокиране на рецепторите на чувствителните към тях клетки има положителен ефект и може да забави растежа на разпространението на злокачествен процес.

Лечение на рак на простатата в тази посока може би най-различни начини. През миналия век често се използвало такова радикално средство, като орхипексия или отстраняване на тестисите.

В днешно време на хормонална терапия при рак на простатната жлеза се извършва предимно с помощта на лекарствата.

На разположение на медицината има следните групи хормонални лекарства за рак на простатата:

 • Агонисти релизинг-хормон или релизинг-фактора, които допринасят за намаляване на производството на тестостерон на ниво производство на лутеинизиращ хормон на хипофизната жлеза. Това е Золадекс, Люпон и Трелстар. Наркотиците се веднъж месечно. В началото на прием на агонист-релизинг-хормона се наблюдава моментно количеството на тестостерон, който изисква прилагането на нестероидни антиандроген.
 • Антиандрогены пречат негова помощ тестостерон и рецептори на клетките на простатата и тумори, а по този начин блокират действието му. Това Нитуламид, Флутамид и други. Тяхното прилагане е свързано с риск от развитие на захарен диабет, има предположение за повишаване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и техните усложнения.
 • Естрогени или женски полови хормони. Те действат като антагонисти предвкусване на тестостерон, се появяват в случаите, когато не действат антиандрогены, и притежават много странични ефекти, един от които може да бъде увеличаване на млечните жлези.

Хормонална при рак на простатната жлеза може да се извършва постоянно или курсове.

В днешно време е разработена схема за периодично хормонална терапия, когато се провежда прием на лекарства в продължение на няколко месеца до година. След под контрола на КУЧЕТО да си вземе почивка и, когато нивото на PSA се увеличава, започват нов курс гормонотерапии. Според наблюдения, брой усложнения при тази терапия са по-малко, отколкото при непрекъснат прием.

При значително намаляване на нивото на тестостерона в мъжкото тяло се наблюдават симптоми на така наречените мъжки климакса — умора, анемия, влошаване на паметта, горещи вълни, наддаване на тегло с намаляване на мускулната маса, импотентност, «цъфтят» на сърдечно-съдовите заболявания.

В някои случаи раковите клетки на простатата стават безчувствени към заместителна терапия, или гормоно-резистентными, т.е. при извършване на антиандрогенной терапия и ниско ниво на тестостерон нивото на PSA продължава да расте.

Важно е да знаете

В такива случаи се провежда максимална антиандрогенная блокиране, отказ или замяна на антиандрогенных лекарства, връзката естроген, определяне кетоконазол и други лекарства, които упражняват супрессию на адреналин, а също и химиотерапия, иммунотерапевтические методи.

Хормонално лечение при рак на простатата имат определено време на извеждането, и ако агонист релизинг-хормон може да се прилага веднъж месечно, а след това андрогенни и естрогенни препарати имат сравнително кратък срок на годност и могат назначен за ежедневното приемане. След прекратяване на прием на хормонални лекарства ги элиминация от организма се извършва постепенно.

Как се лекува ракът на простатата лекарства за химиотерапия,

Международните препоръки за как се лекува рак на простатата в комбинираната терапия и при наличие на метастази се предполага прилагането на химиотерапия.

Химиотерапията включва прилагането на цитостатических лекарства, заключване на растежа и развитието на быстроделящихся клетки, към които се отнасят би недиференцирани злокачествени клетки.

Химиотерапия е особено показана при неоперабельном рак, при метастазах в костите и при неефективност на хормонална терапия.

Лекарства за химиотерапия при рак на простатата имат различни механизми на действие.

 • Митоксантон и Винбластин се отнасят към анти-тумор на антибиотиците, те потиска растежа, размножаването и развитието на развиващите се клетки, на първо място е рак, но заедно с тях отива на косата и червено увреди костния мозък.
 • Доксирубицин — се свързва с ДНК на клетките и блокира синтеза в тях протеини.
 • Група Таксанов, Паклитаксел, Доцеткасел, които пречат на разделянето на туморните клетки чрез излагане на микротрубочки.
 • Също така се използва лекарства Эстрамустин и Этапосид.
READ  Лечение на хидропс на тестисите: как да се лекува водянку без операция, преглед на методи и тяхната ефективност

Всички химиопрепараты са назначени множество курсове, под контрола на PSA и изследвания на кръвта. Курсове е възможно да се повтори след три седмици при липса на изразени странични ефекти и при наличието на устойчива ремисия.

Химиотерапия при рак на простатата има значителни странични ефекти от страна на органи и системи, в които има бързо делящи се клетки, това е епитела на кожата и косата, кроветворная система и лигавицата на стомашно-чревния тракт.

Борбата с рака на простатата с помощта на отстраняване на тестисите (кастрация)

Борбата с рака на простатата в миналото при липсата на модерни медицински препарати и техника е значително по-трудно. В средата на миналия век, лекарите са използвали най-радикално и надежден начин за понижаване нивото на тестостерона, а именно кастрацию или орхидэктомию.

Кастрация при рака на простатата е реализиран за отстраняване на тестисите като жлези, продуциращите тестостерон. Въпреки това, се оказа, че нейната ефективност е ниска, тъй като пълното изчезване на тестостерон от организма и да се постигне не успя. Също трябва да вземат под внимание факта, че при 30% от мъжете с рак на простатата, тумор резистентная до предвкусване на тестостерон. Освен това, мъжът получил психологическа травма и клиника мъжки климакса в допълнение към своето заболяване.

Отстранена ли е член при рак на простатата? Пениса не съдържа жлези, продуциращите тестостерон, така че отстраняването му няма да се изисква.

В напреднала възраст отстраняване на тестисите при рак на простатата не може да има особен ефект, вследствие на инволютивных промени и избледняване на хормоналната функция на тестисите.

В днешно време този метод на лечение, има по-скоро историческо значение.

Пробив в лечението на рака на простатата: революционно лечение на рак в Израел, Русия, Германия

Помощ при рак на простатата пациентът може да получи или за сметка на държавната медицина, или такса за участие в някоя клиника, както в българия така и в чужбина.

Лечение на рак на простатата в Израел се провежда и за чужди граждани, с помощта и на хирургични методи и медикаментозных, както и с прилагането на иновации.

Също както и лечение на рак на простатата в Германия, оперативно лечение на водещите центрове в Израел и Корея може да се извършва с помощта на робот-ассистированной простатэктомии. Тази техника се е появила в резултат на подобрения лапароскопска операция. Нейната същност е, че лекарите ассистирует робот «ДаВинчи», оборудвана с всички необходими инструменти.

Моля, обърнете внимание

Лечение на рак на простатата в Израел, Германия и други страни, в момента е достъпна за гражданите на бившия ОНД на доста разумни цени. При това в цената на лечението не е включено настаняване на роднини и преместване в клиниката и обратно.

Лечение на рак на простатата в Русия се провежда според стандартите за предоставяне на медицинска помощ, които влизат простатектомия, химиотерапия, хормонална и рехабилитация след прекарани операции. В по-големите медицински клиники в Русия, Украйна и Казахстан също се провеждат робот-ассистированные операция.

 • В кой град на Русия лечение на рак на простатата? Експертна помощ в областта на лечението на рака на простатата може да се получи във всеки специализиран център или урологична клиника на Русия.
 • Когато в Москва се лекува от рак на простатата? В Москва лечение на рак на простатата се занимават с урологични, хирургични и онкологические отделения на болниците, а също и специализирани центрове.

Изследване на нови методи за лечение на онкологични заболявания се провеждат и в момента в един от водещите научни центрове.

Преди известно време учени обявиха пробив в лечението на рака на простатата. Става в тази новина беше за изпратено действие на тумор на ултразвук с висока честота. На тумор плат изпращат фокусирани легло, висока интензивност връзка ултразвук, който унищожава раковите клетки, при това здравите клетки остават не задетыми.

Също така има информация за откриване на специфичен протеин в раковите клетки и синтезировании на лекарството, която засяга само него. Този метод е наречен е революционно лечение на рак на простатата, въпреки това, отзиви от професионалисти и надеждни данни за резултатите от клинични изпитвания за момента няма.

READ  Как да се лекува хипертония народни средства за защита: прости и ефективни методи срещу болестта

Нестандартно лечение на рак на простатата: списък на нови техники

Отговори ли да се лекува рак на простатата, е възможно само с оглед стадия на заболяването. Перспективите са по-благоприятни при ранните етапи, липса на метастази и добро състояние на организма като цяло.

Освен методи, с доказана ефективност и са включени в стандартите за помощ, има още много методи за лечение на рак на простатата, които са в процес на пилотно прилагане са допълнителни методи или може да бъде жест на отчаяние.

Озонотерапията като метод за лечение на рак на простатата

При лечението на рак на озонотерапията се използва като метод, придружаващи основното лечение. Целта е намаляване на тежестта на странични ефекти от химиотерапия и гормонотерапии, за подобряване на общото състояние на организма.

Озонотерапията се прилага под формата на инсуффляций — въвеждане на газовата смес в червата, под формата на аутогемотерапии, микроинъекций, газации кухини и синусите.

Озонотерапия при рак на простатата може да е противопоказан при непоносимост към озон, при инсультах, при нарушения в системата на кръвосъсирването, тромбоцитопении и кървене.

Отчаян и радикален метод, например, може да бъде орхиэктомия при рак на простатата.

Като иновативни разработки могат да действат следните методи:

 • Радиотерапия за рак на простатата сега е представен не само чрескожным облъчване, но и брахитерапией, както и триизмерни конформальной радиотерапией — облъчване на обекта с неправилна форма с изчислена доза радиация и спестяване на околните тъкани.
 • Фотодинамична терапия при рак на простатната жлеза включва въведение сенсибилизирующего вещество, което се натрупва в раковите клетки и повишава тяхната чувствителност към лазеру, с последващо посока на това облъчване с лазер.
 • Лазерна терапия при рак на простатата, показва добри резултати в ранните етапи. На същите тези етапи може да се прилага зелен лазер за вапоризации или изпаряване на тумори.
 • Криотерапия при рак на простатата е в локалния вымораживании тумори, се отнася до малоинвазивным хирургични дейности. Резултатите криотерапия рак на простатата зависи от етапа. Този метод е най-ефективен на по-ранен етап и без метастази, а също и при доброкачественном вариант — дпх.
 • Също така съществува и нестандартно лечение на рак на простатата, което в изобилие се предлагат клиники на тибетската медицина, народни лечители и по форуми и сайтове в интернет. Това е и народни методи, като за лечение с билки, глад, психология и така нататък.

Въпреки факта, че ракът на простатата е животозастрашаващо, пациентът не трябва да се развиват пристъпи на паника и желание опитате всички нови методи за лечение на рак на простатата. Излекуване е възможно в ранните етапи, в по-късните етапи може би поддържане на задоволително качество на живот на пациента.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close