Най-пиенето на държава в света

Според повечето хора, най-пиенето на държава в света — Русия, след нея излизат страни като Ирландия и Великобритания. Но, според годишните изследвания, може да се разбере, че това е само стереотипите. Тези държави не са влезли дори в «топ пет страни» по отношение на обхвата на употребата на алкохолни продукти. Така, коя държава е най-пиенето в света? Нека да разгледаме представители на кои народи са в топ десет страни, които са любители на подобни напитки.

Световните мащаба на потреблението на алкохол

Рейтинг пиячи на всяка година се изготвя на СЗО (Световната Здравна Организация). Има няколко гледни точки за употреба дух основа на напитки. Повечето специалисти, които говорят за това, че алкохол днешно зло и трябва колкото се може по-силно затягане на рамка за неговото производство и реализация.

Друга част от учените се казва, че нормированное пиенето на много алкохолни продукти има благотворен ефект върху състоянието на организма. Например, редовната употреба на малки дози виното показва положителен ефект върху състоянието на кожата и спомага за нормализиране на кръвното налягане. Но много важно е да се отбележи факта, че към каквато и гледна точка да не е бил посочен себе си, броят на хората, алкохол насилника, непрекъснато се увеличава. Специалисти са загрижени от факта, че в някои държави, това количество е вече значително надвишава нормата.

Списък на държавите, насилници алкохол

Десетата писта е Словения и Дания. По последни данни, броят на питейна алкохол в Дания и Словения е около десет и половина литра годишно, въз основа на един обитател. Според статистиката повечето от жителите предпочитат слабоалкогольные напитки, други храни, се радват на много по-малко търсене. В един от градовете на Словения се намира най-старото лозе в Европа. Името му е «Стара трта», което в превод от словенския означава — старата лоза. Неговата възраст датира от повече от четиристотин века. За останалата част от света Дания е известна като производител на такива марки бира, като Карлбсерг и Туборг.

Статистика за популярността на алкохол, както следва: слаб алкохол – четиридесет и шест процента от населението, вино – тридесет на сто, силен алкохол – осемнадесет на сто, други напитки – шест на сто от населението. Национална напитка се счита за «Боровичка».

На девето място – Унгария. Консумацията на алкохол на глава от населението в Унгария е десет цяло и осем литров. За събиране на статистически данни се ползват опросом жители, са във възрастова категория от петнадесет до шейсет и пет години.
Унгария е известен по цял свят със своите известните лозя. Напитки именно на тази страна, се дава предпочитание по целия свят.

По популярност, в тази държава, първо място заема бира, му дават предимство на петдесет и четири процента от населението. На втората линия вино, с двадесет и осем на сто. Затвори челната тройка на силни спиртосодержащие напитки, които се радват на търсенето само на осемнадесет на сто от местното население. До националните напитки на това място може да бъде класифицирано като вино и ракия.

READ  Наркоманите използват Тропикамид: как и защо

Осмо място е Испания и Португалия. Осма ред на класиране се разделят на два южните държавата, Португалия и Испания. Данни статистическите данни за употребата на алкохол в тези държави, които говорят за това, че на всеки жител тук да единадесет и половина литра алкохол годишно. Топъл климат и постоянна слънчева времето позволяват на местните жители да се включат в отглеждането первосортного грозде.

Именно тук консумация на вино се раздават най-важното предимство. Според резултатите от анкети, вино предпочитат друг алкохол повече от половината жители. На втората линия, с популярността на тридесет на сто, са различни сортове пенных напитки. Важно е да се спомене, че в тези страни бира е няколко пъти по-достъпни и по-евтини вина.

Испански винарна заемат трето място в списъка на държавите, занимаващи се с винарска на производството. Общо на територията на държавата се отглеждат повече от деветдесет различни сортове грозде. Площ на испанските лозя са толкова огромни, че тя заема първо място в класацията на страните с най-големи лозови насаждения. Националната напитка на две държави – порто.

На седмо място е Ирландия. В тази страна специално отношение към лион, именно тук «Гинес» е приравнен към националния достоянию. В Ирландия средностатистическият жител пие около единадесет и шест десети литра спиртни напитки за една година. Тази страна е известна най-голямата пивоварней, която пуска най-известният тъмна бира.

Освен това, по целия свят е в търсенето и ирландско уиски. Трябва да се отбележи, че цената на алкохол в страната е много висока. Цената на литър бира е около две евро, а бутилка добро уиски може да достигне цена от двадесет и пет евро. По популярност видове алкохол, бира класира на първо място, на второ е вино, а на трето място с останалите силни напитки.

Шестата строфа – Русия. Много хора смятат, че именно Русия трябва да ръководи този списък. Всъщност статистиката употреба на алкохол в света говори, че тази държава е само на шеста ред на класиране. Средно на един руснаците трябва петнадесет литра алкохолни напитки годишно.

Точно в Русия популярността на водка и бира се равнява един към друг. Според статистиката, потребителите на тези видове алкохол равен брой и е на около четиридесет процента. Според анализатори, популярността на вино в Русия всяка година само се увеличава. В следващите няколко години популярността му е равен на околния с останалия алкохол. Националната напитка на тази страна се счита водка.

На пето място е Литва. В Литва средностатистическият жител използва около шестнадесет цяло и три десети литра дух основа на напитки. Благодарение на този факт Литва да влезе в топ пет на най-пиещите нации. Заедно с водка и бира, в тази страна е популярен «Литовски Мидус», напитка, произведена от мед, вода и мая. Именно в тази страна е разположено производството на повечето от популярните дух основа на ликьори, устни и нектари.

Четвъртата строфа – Чешка Република. Още една държава, където най-популярният алкохол се приема бира. Чехия заема четвърта позиция списък благодарение на това, че жителите му използват почти на шестнадесет и половина литра алкохолни напитки. Именно с бира в страната са свързани много легенди и истории. Някои пивоварна са известни по целия свят със своята качествена продукция.

READ  Вита-септ: може ли да се пие алкохол

Производството на бира в страната има повече от осем века богата история. Келтите са едни от първите, на когото принадлежи идеята за приготвяне на кафе. Дори в древните векове тази напитка е толкова популярен, че си готов на почти всеки дом.

Не отстъпва по качество на бира и чешки винарна. Прага се счита за истинска Мека за любителите на качеството на бира и вино. Към настоящия национален достоянию на Чешката Република може да се дължи такава алкохолен продукт, като «Бехеровка».

Третото място е Естония. Ако разделите приема на алкохол по страни, Естония ще отнеме на трето място в този списък. Именно за това говорят данните статистки СЗО. Столицата на Естония, Талин — един от най-културни и спокойни градове на планетата. Именно тук размери употребленного на алкохол на глава от населението възлизат на около седемнадесет с една четвърт литра за година.

В многобройните улиците на Талин са не само шедьоври на световната архитектура, но и доста интересни заведения. Едно от тези заведения — ресторант Olde Hansa, оформена под атмосфера на средновековието.

Всички мебели са това ресторанта е направен от дърво дъбови породи. За осветление се използват свещи, а храната отговаря на тази, която, по мнението на много хора, хранени древните рицари. Тази атмосфера не може да бъде по-добре да допринася за ръката, която се простира към чаша светла бира. Именно бирата е на първо място по популярност в Естония.

На второ място е Украйна. Второ място на класацията се нарежда Украйна, където броят на алкохолни напитки на глава от населението е около седемнадесет и половина литра. Точно такова количество пие на средностатистическия жител. Украйна е известна по целия свят благодарение на горилке — продукт, чиято популярност произхожда още от седемнадесети век. В онези далечни времена горилку нарича горещо вино.

Сред алкохолни производители, които са известни по цялата планета, има и представители на този народ. Марка «Nemiroff» принадлежи именно на украинското вино-водочному завода. Един от най-популярните продукти, произведени по данни на марката е «Nemiroff. Мед и пипер».

Първата писта е Република Беларус. Именно Беларус принадлежи към превъзходство в този списък. Според последната информация от СЗО консумацията на алкохол в Русия достига стойност повече от седемнадесет и половина литра годишно, въз основа на един от местното населението. Освен това, изследователите не са били взети под внимание в тези нюанси, към които може да се дължи на лунна светлина. Ако тези данни също спазват, а след това цифрата е значително по-горе.

Именно Беларус е призната като световен лидер по консумация на алкохолни напитки. До националните спиртосодержащим составам тази страна може да се дължи на «Крамбамбулю».
По популярност в Русия на първа линия е здрав алкохол. Именно неговата употреба около четиридесет и седем процента от жителите. Второ място заемат слабоалкогольные напитки, а затваря челната тройка на бира.

READ  Видове електронни цигари: всички видове

Среднемировой показател

Според същата статистика, консумацията на алкохол на глава от населението в света, е около осем литра на човек.

Този факт е изключително интересува представители на СЗО, тъй като, според тях, процентът на пияч на населението всяка година се увеличава. Още преди няколко десетилетия това е стойността на приравнивалась само до шест литрам коняк на човек.

Световната статистика за употребата на алкохол и алкохолни напитки

При съставянето на подобни списъци трябва да се разглежда фактът, че в различни точки на света се използват различни алкохолни продукти. Например, бира доста популярен в европейските страни, най — «пивными» градове са признати:

  • Брюксел;
  • Мюнхен;
  • Дъблин;
  • Берн.

В условията на горещ климат в голяма популярност на продукти, свързани с винному семейството. Испания и Франция не само истински законодателите в тази сфера, но и истинските фенове на този алкохол.

Интересен факт е, че колкото по на север се намира държавата, толкова по-крепкому алкохол дават предпочитания на своите жители. Здрав алкохолът е доста популярен в Руската Федерация, Съединените Щати, Чешката Република и Норвегия.
Също така според изследвания на световната здравна организация, около четиридесет дяволите процента сега живее хора никога не са консумирали алкохол.

Кои страни се отнасят към пияница

Коя държава сама пиенето в света ние открихме благодарение на високо оценени, но жителите на кои страни могат да се похвалят, че не пият алкохол изобщо? Според статистиката, държавите от Южна Азия са едни от тези, където алкохолна продукция е най-малко на търсенето. Начело в списъка на тези държави, Пакистан, където живеят повече от двеста милиона души. В световен списък с населението на Пакистан заема шеста линия.

Интересното е, количеството на консумацията на алкохол в това място на планетата, почти се равнява на нула. По резултатите от изследвания на СЗО, всяка година средният родом от Пакистан пие около сто грама алкохолни напитки.

Причина за това е толкова ниска популярност на подобни продукти е в религията. Държавна религия в Пакистан – ислям в суннитском на тълкуването. Употребата дух основа на течности, за да последователи е под строга забрана. В резултат на изследвания выяснился любопитен факт е, че употребяват алкохол на територията на Пакистан само за посетители и туристи. Друг интересен факт е, че въпреки факта, че религията забранява суннитам се консумира алкохол, това не е забранено да купуват, продават и дори да предложим в дар на други хора.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close