Лекция Жданова за опасностите от алкохола

Алкохолизмът е бедствие в световен мащаб. Само в нашата страна всяка година на базата на силна интоксикация се извършва огромно количество различни престъпления, като се започне с леки нарушение и завършва с убийствами и разбойными атаки. Да Не говорим за препълнени болници, където се намират хората, страдащи от различни патологиями от пиянство.

Така че в Русия много сили се втурва към борба и превенция с алкохолизма, който разрушава цялата личност на човека. Един от най-mail пропаганда профилактични направления, насочени към борбата с алкозависимостью, е професор Владимир Труда. Лекция Жданова за опасностите от алкохола разкрива истинските причини за бързото развитие на алкохолизъм в нашата страна и опасностите, които носи на хората «зелен змий».

Малко за самия професор по математика

Владимир Г Steve отдавна е известен със своята активна обществена дейност. Той пътува много и се говори пред различна аудитория. Steve започна поучително работа още през 80-те години на миналия век.

Основната цел на лекции Жданова е насочена към възстановяване на самосъзнание на населението на страната с фокус върху трезвен начин на живот. Според професора, това ще помогне да се повиши качеството на живот и увеличаване на плодовитостта.

История просветна дейност

1983 година. Най-първата си лекция по Труда, въведени в съд на обществеността в началото на 1983-та. Наименование на труд «Лъжа и истина за алкохола». С тази работа обществен деец, обиколил повечето от големите руски градове и постсъветското пространство.

1986 година. Светлина видях известната лекция на професор Жданова за опасностите от алкохола. За своя известен антиалкогольный доклад на проф. имам следните награди за голям и съществен принос в укрепването на националния здраве:

 1. Медал на името на МЕСТНОСТТА Mechnikov.
 2. Награда ЕАЕН името на Ерлих.

1988 година. Социален работник започва да извършва редица курсове, чиято основна цел е борба с алкохолизма. На основата на уроците, той поема метод на терапия, проектиран от известния физиологом Геннадием Шичко. Първоначално уроци Жданова расходились на аудио — и видеокассетах, после на дискове, а по-късно и необятността на Интернет-ресурси.

От 2008 година. Владимир Г избира за поста на председател на «Съюз за борба за общата национална трезвост».

2009 година. Професор взема активно участие в телевизионно ток-проект за «Обща кауза». Прехвърляне на широко станции, излъчване на Първия обществен ТВ канал, така че с нея ознакомилась голяма част от нашите граждани. В рамките на провеждания ток шоу раскрывались всички най-остри проблемни фактори, свързани с алкогозависимостью:

 • нарастване на смъртността;
 • намаляването на раждаемостта;
 • повишаване на нивото на престъпления;
 • повишаване на броя на болните деца, родени от злоупотребяващите алкохол.

Дейност Жданова активно подкрепят и религиозни служби. Например, в снимките на социален проект «Общото дело» е участвал отец Тихон, свещенослужител Сретенского манастир. Свещеникът казал, че само благодарение на факта, че говори по Труда за алкохол, той проникся всеобщата пропаганда на националната борба за да пазите живота.

Думи, факти, разсъждения и видео Жданова за опасностите от алкохола наистина са шокиращи. Някои от слушателите след преглед и запознанства лекции и уроци, завинаги определят за себе си рамки от сух закон, други значително понижаване на количеството на консумираната алкопродукции. Но има и скептици, които говорят за значителни расхождениях факти Жданова със статистика.

Във всеки случай може да се направи категоричен извод за това, че лекции, помагала и друга образователна дейност на професора не оставя никого безразличен.

Какво казва Steve

Курсистите на професор – представители от различни слоеве на обществото, различна възраст и професии. Работата по Труда има тенденция да се обърне внимание на всички хора на риска и опасността, която носи със себе си употребата на алкохол. В своите лекции и доклади по Труда използва прости за разбиране думи и оперира достъпни статистическите факти, като се избягва прилагането на прекалено сложни за възприемане форми и понятия.

Професорът не само провежда устен лекции и разговори. Той много облекчава. Неговите документални филми показват по телевизията и се използват за просветна работа в училище. В края на краищата, някои от направленията на работа на професора е проблем на пубертета алкохолизъм, която, за съжаление, има тенденция към нарастване.

Етап на алкохол, зависимост от Жданову

По мнение на професор, начален етап на развитие на алкохолна зависимост минава без никакви соматични признаци. Човек само всеки ден започва да пие алкохол, показва постоянна раздразнителност. С развитието на по-късен етап желанието за консумация на алкохол става по-ярка. Едновременно с личности значително понижава нивото на самокритичности. На този етап болният отрича от себе си наличието на пристрастеност.

На втори етап На алкозависимости се отбелязва появата на симптоми на абстиненция. Симптоми на отнемане, е коренно различно от махмурлук, въпреки че има някои сходни черти.

Третият етап алкопристрастия класификация Жданова, е най-опасна. Именно по това време се развиват най-трансфери последици от продължителна употреба на алкохол за организма. Освен това, нарушение на работата на вътрешните органи и системи стават вече необратими. Едновременно се случва глобалното разрушаване на черния дроб, което води до развитие на цироза.

Проблемите започват и интелектуално развитие, но личност, въпреки всички проблеми, продължава да увеличава темповете на потребление на алкохол. Това се случва за причината за невъзможността вече се постигне същата еуфория и в нетрезво състояние, които присъстваха в началото на пътя алкохолик. Алкохолизмът на най-етап изисква квалифициран лекарски намеса – само с помощта на медици да успее да намали своето влияние улавяне на алкохол.

Причините алкозависимости по Жданову

В своите лекции професор отделя пет са основните фактори, които са основните причини, толкающими на човека в бездната пиян на света. Това е в следните ситуации:

 1. Бедност.
 2. Среда на обществото.
 3. Национални традиции.
 4. Постоянни, продължителни натоварвания.
 5. Понижаване на качеството и стандарта на живот.

Наистина, какъв празник в Русия е пълна без горячительного. Обаче Steve подчертава, че и без наличието на алкохол, хората са способни добре да се забавляват и да прекарват чудесно време. Но постоянно присъстващ на застольях алкохол води до дебошам и дракам.

Владимир Г в творбите си призовава хора, счупване на стари модели и да се отървете от традиции, които предполагат задължително наличие на празниците на алкохол.

Теория за истреблении на руския народ

Steve в своите аргументи излага една любопитна догадку. Според него, спиртосодержащие напитки използват умишлено, за да се изкорени руския народ и да унищожи славянската култура. Като доказательных фактори общественник води статистика на раждаемостта/смъртност. В литературата философско-социологическа насоченост на тази теория Жданова е име на «Руски кръст».

Според обществена фигура в Русия, с 8 от 12 граждани пият алкохол редовно, а общият брой консумират алкохол варира в рамките на 2,5—3 млрд. литра. Около 80% от всички, които ядат горячительное, вече страда от алкохолизъм първа степен.

Професор заявява, че с помощта на алкохол заинтересованите лица систематично унищожаване на руската култура, свит от народната памет стари традиции. Освен това алкохолът действа много по-ефективно от въоръжени конфликти и епидемии.

Според Жданова, от алкохолизъм на всеки 10-12 години в Русия умират толкова народ, колкото полегло по време на ВОЙНА. Пушенето, което е неразделна част от алкохол, само влошава и се развива алкозависимость.

Проблемът за детско пиянство

Владимир Г слага в отделно проучване в неговите писания, и на проблема с наградата алкозависимоти. Професор обяснява, че младият несформировавшийся тялото много по-бързо се прибира в своето пристрастяване. В края на краищата, имунна система на бебето все още не е създадена и не е в състояние да устои на влиянието на токсични етилов алкохол. Сред основните виновници, които провокират появата на злоупотребата с алкохол сред тийнейджъри, Steve отбелязва следното:

 1. Желанието да изглеждат по-възрастни и подражават на възрастните.
 2. Поведенчески навици на родителите си, които също консумират алкохол.
 3. Свръх алкосодержащей продукти, където фигурира успешните и привлекателни младежи.

Професор смята, че младите хора несъзнателно имитират тон висши другари и се опитва с всички сили да се справям и изглежда взрослее и по-опитни. Ако забележите пиянство старши приятелите, родителите си, а след това у тях се формира идеята, че пиенето горячительного – знак взрослости и опытности, на които трябва да отговарят.

Целият ужас на юношеските алкохолизъм е тъжен и доказанном факт, че в случай на дете патология се развива много по-бързо, отколкото при възрастни. В края на краищата, черния дроб тийнейджър има висока степен на пропускаемости токсини и отрови. Този орган все още не е достатъчно силна, за да устои и своевременно да се отърве от тялото на всички отровни остатъци етилов алкохол.

Дори най-малката доза горячительного тийнейджър може да доведе последния до появата на трайно пристрастяване и бързо развившегося алкохолизъм.

В разпространението на тийнейджърката алкозависимости общественник, преди всичко, обвинява родителите си и околната среда на тийнейджър. Професор показва, че някои възрастни себе си налива алкохол (вино, шампанско) семейни празници на децата си, възпитава ги към алкохола.

За да спре намаля, като непрестанно изчезване и алкоголизацию хора на Русия активист предлага поредица от мерки, които са подробно описани в едно от своите съчинения под заглавие «Теория на абсолютна трезвост». Става се за глобалната програма за антиалкогольной политика, която се осъществява с едновременното интернет МЕДИИ, ограничителни мерки в областта на търговията и въвеждането на «сухия закон».

Същността на теории Жданова

Централна, важно идеология и политика на професор – постигане на национална национална трезвост. Цялата дейност на Жданова е насочена към постигане на тази цел. Неговите уроци, лекции, филми и други обучаващи материали се свеждат към една-единствена цел е пробуждането на хората на подсъзнателно ниво на осъзнаване, че алкохол – главният враг на физическо и психическо здраве. До един от най-популярните и известни трудове на професор са следните произведения:

 1. Лекция «Пътят към трезвост». В нея професор е на разположение и просто описва примери от своя живот и живота на познати, разказва за опасностите от алкохола и води различни статистически данни.
 2. Семинари, наречен «Алкохолен тероризъм срещу Русия». По данни лекции по Труда описва една истина – че отдавна е под егидата на алкохол стартира механизъм за тотално унищожение на руския народ, като отделно взета националност.
 3. Документален филм «Детски алкохолизъм». В тези работи Steve разказва за проблема и причините за тийнейджърката алкогозависимости.
 4. Документален филм «Нека нека пием или алкохолизъм». Професор разказва в него за това, какви са необратими и тежко последиците идват до това, кой на кон живот поставя любовта към алкохол напитки.

Владимир Г Труда в неговите писания, лекции, филми, семинари призовава човек да спре, да се замислим и да осъзнаем всички вреди алкохол. Особено струва си да се направи на родителите, които трябва на първо място, това е откриване и лечение на алкохолизъм от децата.

Особено тревожно е алкозависимость на възраст 10-16 години, когато се случва пълно формирането на личността, формирането на житейски убеждения и мироглед. Точно така и няма друг начин и може да спаси руската нация от самоунищожение, а за подобряване на положението и отгледа достойна смяна трезвен, здрави и психически устойчиви хора.

READ  Възможно ли е да се пуши след пломбирования зъб

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close