Алкохолни напитки: списък с имената на

За вреда алкоголесодержащих напитки е известно на всички. Алкохол руши здравето и води до тежка зависимост, от която не е толкова лесно да се отървете. Но, въпреки сложността на производството и недешевую разходите, алкохол не излиза от мода и не губи популярност. Затова алкохолни марки виреят, както и нови видове алкохол и алкохолни напитки с постоянна редовността изпълват рафтовете на супермаркетите.

Хората обичат усещането на лека еуфория, която се носи към преяждане, чувство на приятно спокойствие. В малка доза добро и качествено алкохол дори носи някаква полза за организма. С това са съгласни и лекарите. Но ето как да се решат в богат и процъфтяващ алкохолен света и изберете подходящите алкохолни напитки, списък с имената на които вече е прието за много хиляди? Нека опитаме.

Историята на алкохол

Когато специално човечеството познакомилось с алкохола, сега е трудно да се каже. Известно е, че в исторически план първото алкохол отдалечава в дълбините на вековете. Още Миклухо-Маклай е наблюдавал как папуасы Нова Гвинея, които дори не са запознати с огън, вече успешно са получавали алкохол за техните нужди.

Думата «алкохол» е с арабски произход, което в превод означава, като «ум обезболяващ здравия разум».

Древните племена първоначално са използвали алкохол за извършване на множество ритуали и извикване на духове. Данни традиция по-късно намериха своето продължение в обряде «побратимства». И, може би, точно от тези времена и отиде традиция да посрещат гости богат масата и неизменна алкохол.

Какви са алкохолни напитки

Към алкохола се отнася продукти, в производството на която участва и етилов алкохол. Повечето алкохол получават начин на ферментация. Освен етилов алкохол, в създаването на алкоголесодержащих напитки, се използват и други суровини:

 • кайсия, грозде; слива, ананас, круша;
 • царевица, ориз, пшеница, ръж, просо, ечемик;
 • сладки картофи, картофи, агаве и захарна тръстика.

В технологичните процеси за производство на алкохол се използват и много подправки, мед, подкрасители, аромати и някои билки. Истинските алкогурманы пази мечтата си да се насладят на целия списък на спиртни напитки, създавани някога от човека. Важното е да помним, тачим мечтата си, че алкохол в големи количества може да предизвика зависимостта и просто да убие човек.

Всички съществуващи в света разновидности дух основа на напитки могат да се обособят в група, като се позовава на тяхната крепост. Това следните направления алкохол:

 1. Слабоалкогольные.
 2. Среднеалкогольные.
 3. Здрави.

Изобщо, вземат предвид тази градация при класификация на алкохол може да бъде само условно. В някои страни и региони норми на крепостта на алкохол по-горе, а други долу. Тази класификация е достатъчно эфемерна, тъй като броят и норми на алкохол, за определяне на тази класификация, не са едни и същи навсякъде. Така че ние разчитаме на списъка на видовете алкохол и норми за крепостта, приети в Русия.

READ  Помага ли да се откажат от пушенето на електронна цигара

Слабоалкогольное алкохол

Алкохолът на този вид се смята за най-безопасен за здравето, а някои слабоалкогольные видове на тази на продукта, дори не попадат в обхвата на понятието «спиртосодержащие». Гама и списък на безалкохолни напитки е толкова голямо, че броят на абсолютно всички видове просто не е възможно.

Слабоалкогольное алкохол – леки алкохолни напитки, в които съдържанието на етанол не повече от 6-8%.

Изброени само тези видове слабоалкогольного на алкохол, които са най-популярни в Русия и са известни на нашите потребители. Това на следните видове продукти:

 1. Бира. Направен си от хмел, бирена мая и пречистена вода. Бира също е разделена на алкохол (крепост от 0,1%) и силен (3-6%). Любим на всички хмел варира по цвят: червен, тъмно и светло, по метода на ферментация: верховое и низовое и суровини: царевица, ориз, ржаное.
 2. Сайдер. В процес на изграждане на такава напитка се прилагат плодов екстракт(най-често ябълка или круша). Сок сбраживается, но без използване на мая. Ябълковото вино е газированным алкохол, с крепост 1-8%. Тази напитка има зеленикав или златист цвят и наситен плодов аромат.
 3. Брага. Това алкохол често се използват, като някакъв преходен продукт за последваща преработка в лунна светлина (силно горячительное), докато самата брага е крепост на 3-8%. Тя се подразделя на своите видове: пруно, килью и браванда.
 4. Квас. Този популярен, особено в летните горещини, като до такава алкохол не е. Но все пак малък процент на алкохол в него присъства. Този древен славянски напитка, придържайки се към древни традиции, приготвени от хмел, малц, брашно и ръжен хляб. Също там могат да се добавят плодове, плодове, билки и натурален пчелен мед.
 5. Тодди. Ниско-алкохолните напитки по своята същност е палмово вино. В процеса на готвене се използват сокове палми някои сортове (винена киселина, захар и кокос). За нас тодди още се смята за доста рядка и екзотична алкохол, но той бързо набира популярност.
 6. Учителят, работникът. Така, както и отвара, към категорията на коняк този стягащ и много полезна за здравето напитка не се отнася. Но той съдържа нека малка, но съществуваща процент на етанол. Приготвя се учителят, работникът от мляко младите кобили.

Среднеалкогольное алкохол

Към тази категория принадлежат алкоголесодержащие напитки с концентрация на етанол до 30%. Много от вида на алкохол от този вид съдържат в своя състав плодов сок или парченца пресни плодове.

Среднеалкогольные напитки в много случаи се прилагат за профилактика на различни заболявания. Разбира се, при условие че тяхната умерена консумация.

Техните ползи се дължи на включени в състава на плодове, по-специално, грозде. Както е известно, в този слънчев плодът съдържа огромно количество различни витамини и полезни за функционирането на микро — и макроелементи. Гроздов сок се използва успешно за терапии:

 • астма;
 • плеврит;
 • проблеми с ЧРЕВНИ;
 • възпалителни заболявания бронхолегочной система.
READ  Алергия към цигарен дим при деца: симптоми

Така че, какъв алкохол е полезно? В списъка на среднеалкогольной продукти влизат такива известни у нас спиртосодержащие напитки, като:

 1. Вино. Може би, най-популярния от списъка алкоголесодержащей продукти средно на крепостта. Вино, от своя страна, се разделят по цвят (розови, бели и червени), концентрацията на захар (сухи, полусухи, полусладкие и сладки). Има разнообразие от вина, наситени с въглероден диоксид – те се наричат игристыми. Виното е символ на голям списък от полезни свойства и активно се прилага в медицинската практика.
 2. Медовуха. В производството на този ароматен коняк използват дрожди, качествен натурален мед и множество ароматични допълнителни съставки. Медовуха има собствена класификация, зависящую от пчелна показатели: сортове, срока на отлежаване, времето за неговото включване в изготавливаемую продукти и ниво на стерилизация.
 3. Греяно вино. Най-благородното средство за суровата зима. Този ароматизирана напитка отлично спасява от замръзване и настинки. Приготвят го от варения в насипно състояние вино, подправки и различни плодове.
 4. Удар. Оригинален коктейл от вино, къде добавен плодов сок и различни ароматни и вкусни хапки самите отбраните плодове. Много често в пунше съдържание на сок дори надхвърля процент вино.
 5. Грог. Същия ром, който се отнася към списъка на твърд алкохол. Но $ ally_name – напитка средно на процес, тъй като го разрежда със захарен сироп или сладко силен чай.

Силният алкохол

Крепостта данни на алкохолни напитки варира в рамките на 20-80%. Лекарите съветват с особено внимание да се консумират този вид алкохол поради високата крепост. Обхватът на тази на продукта е много голям, в списъка на алкохолни напитки се предлагат следните видове:

 1. Водка. Това е алкохолът, който няма цвят, крепост в 40-55%. В основата на питието определя ректифицированный алкохол, които се произвеждат от картофено или зърнен суровини. При този тип силно на алкохол огромен брой марки, сортове и имена.
 2. Коняк. За производство на този вид алкохол се използва дадена технология. Използват специални сортове тъмно грозде. На изхода ракия се получава ароматна, с привлекателен оттенък на кехлибар. Класифицират този вид силен алкохол на мястото на производство и справката.
 3. Ром (тростниковая водка). Този алкохол е направена от тръстика. Различава ром по цвят (е прозрачен, светъл, златен или тъмен цвят на козината). Ром-светъл, по-често се използват за приготвянето на различни коктейли. А ето амбър ром минава отлежавали в бъчви от дъб, в процеса към него се добавят различни аромаспеции и карамел. Тъмен ром притежава най-ярък вкус и покорява алкогурманов наситен аромат на карамел и меласа. Той също така успешно въпрос на начин на приготвяне на коктейли, се използва ром и в кулинарната индустрия.
 4. Текила. Екзотична напитка се нарича още «мексикански водка». Приготвя се от сок, получен от листата и стъблата на синьо агаве.
 5. Уиски. Изключително ароматен дух напитка висока крепост, изготавливаемый от пшеница, ръж, ечемик или царевица. Уиски минава дълго выдерживание в дъбови съдове, на изхода има светъл или тъмен, наситен цвят. Класическо уиски с високо качество се произвежда в Ирландия и Шотландия.
 6. Ракия. В процеса на приготвяне на напитка, на вкус близък до уиски, използват гроздов или ябълков сок.
 7. Sambuca. По своята същност тази алкохол представлява чиста водка, къде добавен на анасон и селективни събиране на билки. Sambuca няма цвят, но има сладък вкус и приятен аромат. Има и тъмни видове на този алкохол. В брой съставки уникален алкохол също влизат захар, пшеница, различни плодове и бъз. Истински рецепта самбуки се съхранява в строжайшей тайна.
 8. Джин. В процеса на подготовката на този на спиртни напитки, се използват за съхранение на зърно, етанол и множество подбрани подправки: цитрусови плодове, кориандър, бадеми, канела и плодове от хвойна. Този състав дава на джину оригинален, с нищо не сравними вкус и мирис.
 9. Алкохол. Много сладки и вонящ на алкохол, приготавливаемый на базата на плодове и ягодоплодни сокове с повишен включването на захар (съдържанието му е 25-65%), многото подправки и ароматрав. Този вид силен алкохол се счита за най-питателна.
 10. Тинктура. Тези видове спиртносодержащей продукти се приготвя чрез накисване на качествен, чист етанол на разнообразни плодове и разноски билки. Класифицирани ракия в горчиви, сладки и полусладкие. Много често този тип твърд алкохол, които се използват като средства за терапия на различни заболявания.
 11. Абсент. Основната съставка на този коняк – пелин. Абсент е спечелил славата на най-добро алкоголесодержащего напитка. Неговата крепост е около 76-86%. Класифицират го в цветните (черен, зелен, червен и жълт), на крепостта и на концентрацията на туйон (физическо съединение, съдържащо се в екстракта от вратига).
READ  Може ли пушенето на наргиле за бременни

Разбира се, в този списък алкохол са влезли далеч не всички подвидове на алкохолни изделия. Те са твърде много. Ние само изброени най-разпространените и обичани в страната ни. Количеството на алкохолни напитки, се увеличава с всяка изминала година. Защо толкова много сили, вградени в превенцията на алкохолизма, която също расте от година на година.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close